Nieuws

S.V. Roggel zet in op binden van jongeren

Steeds meer clubs in het land krijgen te maken met problemen bij het binden en behouden van (jeugd)spelers. Op dit moment ervaren wij dit nog niet als een heel groot probleem, maar gezien de voorspellingen ten aanzien van de bevolkingskrimp zou dit in de nabije toekomst wel eens kunnen veranderen. We willen er natuurlijk alles aan doen, om dit voor te zijn. Vandaar dat we vanuit S.V. Roggel zijn gaan deelnemen aan een project van de KNVB met als doel uitstroom van jeugdleden te voorkomen. We hopen door deelname, tips en ideeën op te doen, hoe deze uitstroom van jeugdleden in de toekomst te voorkomen.

Het project bestaat uit een 4-tal bijeenkomsten, waarin wordt overlegd met andere clubs en met een aantal afgevaardigden van de KNVB. Tijdens deze avonden wordt er met elkaar gesproken over de mogelijkheden die er zouden kunnen zijn om spelers nog meer te binden aan de vereniging. We praten daar niet alleen over jongeren, maar vooral ook met jongeren. Zo is namens onze vereniging Timo Coumans (speler O17-2) één van de deelnemers. Inmiddels hebben we de eerste twee bijeenkomsten bijgewoond, waarbij de algemene informatie met elkaar is gedeeld (wat doen we voor onze jeugdleden en hoe zou de “club van de toekomst” eruit moeten zien). De komende twee bijeenkomsten gaan we aan de slag met een plan van aanpak gericht op onze eigen vereniging.

Maar om te komen tot een gedegen plan van aanpak hebben we jullie input nodig: We horen graag wat mogelijke verbeterpunten zouden kunnen zijn binnen onze vereniging. Op dit moment hebben we zelf al een aantal teams, trainers, coaches en ouders bevraagd over de vereniging en wat er mogelijk verbeterd kan worden, zodat leden zich beter of meer verbonden voelen bij onze club.

Alleen horen we dat ook graag van jou! Dus heb je ideeën, tips, of je wilt gewoon je mening delen over dit onderwerp, neem dan contact op met Timo Coumans, Juri Smets of Rolf Backus. Durf te dromen!
 

Terug naar het overzicht