• 250e wedstrijd Rens Reijnen

  • De een-kind-politiek in China heeft toch nog z’n vruchten afgeworpen voor de SV van Roggel. Vanwege z’n bovengemiddelde lengte is Lens Leijnen ter vondeling gelegd bij Bloemenhuis Margriet en om onder te mensen te komen werd Lens al snel ingeschreven bij de SV. Wat hebben we ’t getroffen. Vanaf de F-jes was het al duidelijk: “Zit dae van Reijnen mer achterin, want den heat aanvallen veur de taegestenjer toch ginne zin”. Niet in de laatste plaats omdat Rens z’n (gebrek aan) aanvallende kwaliteiten al snel herkend werden. Na enkele succesjaren in de jeugd, waaronder een kampioenschap, maakt Rens al vroeg de overstap naar de senioren. Na meerdere malen als A-junior bijna wekelijks geroken te hebben aan het seniorenwerk, is hij al vele jaren iedere zondag te bewonderen bij de A-selectie. Wekelijks wierp hij de Chinese muur op en was hij vaste waarde in het legendarische kampioenselftal Roggel 2 2012-2013 onder leiding van Jan Bertjens.

    In deze tijd begon Rens ook z’n aanvallende kwaliteiten te ontwikkelen. Hij begon zelfs goals te maken, waaronder een cruciale gelijkmaker die Roggel 2 de play-offs voor het kampioenschap in schoot. Nog voor deze play-offs gespeeld werden, werd dit kampioenschap met de schaal (dienblad van de kantine) al vroegtijdig gevierd op de seizoensafsluiting. Helaas komt hoogmoed voor de val: Geen kampioen na play-offs.

    Rens kan met recht een laatbloeier worden genoemd: De afgelopen jaren is Rens namelijk vaste waarde in Roggel 1. Hij bewees zowel z’n verdedigende als aanvallende kwaliteiten verder gepolijst te hebben. Met een schitterende assist, opgevolgd door een werelddoelpunt (pegel in de kruising vanaf de afvallende bal uit een corner) tegen Swalmen als hoogtepunt. De gemiddelde senior langs de kant zou dit overigens “un zunjigssjot” genoemd hebben.

    Niet alleen binnen het veld, maar ook in de kantine met het organiseren van de broodnodige festiviteiten is Rens van grote waarde. Als aanjager in de 3e helft, organisatie van selectieweekenden- en dagen en alle andere verzonnen redenen om te feesten is Roggel met de neus in de boter gevallen met deze huis-tuin en bloemen-chinees.

    Rens speelt z’n 250e wedstrijd voor de SV. Komt allen zondag 3 november naar Sportpark Mössehook om hem te bewonderen tegen Koningslust en wie weet maakt u kans om zijn gesigneerde voetbalschoen maat 52 te winnen!