• 40 jaar lid - 2019

  • André Beenders
  • Peter Bouten
  • Piet Coenen
  • Ruud Heijmans
  • Hans Kierkels
 • André, ook wel bekend onder de naam Dré, is 49 jaar oud en reeds vanaf zijn 9e verjaardag lid van SV Roggel. Hij is gestart als veldspeler in de toenmalige E1 onder leiding van Har Derikx en Rik Korsten en al na 2 wedstrijden onder de lat terecht gekomen. Heeft de gehele jeugd doorlopen en vanuit de A-jeugd in de hoofdmacht van de SV gaan keepen. Ook heeft hij meerdere wedstrijden in het 2e elftal gekeept en vanaf 1994 weer terug als veldspeler in de lagere elftallen. Daar heeft Dré ook 2 kampioenschappen meegemaakt.

  In 1994 met Roggel 4, waarin onder andere ook speelde; Wim van Oostaijen, Peter Bouten (collega jubilaris), Ton Baetsen, Ruud Heijmans (collega jubilaris), Goof Kooiman en Huub Ronckers. Onder de lat stond toen Rob van Herten en Piet Gijsen was de leider van dit succesvolle team. Helaas is Dré niet verder gekomen dan ruim 250 wedstrijden, vanwege blessures en lichamelijke klachten. Op zijn 41e gestopt bij de veteranen vanwege een dubbele hernia.

  Als vrijwilliger zien we Dré ook reeds vele jaren in allerlei functies, zoals; Jeugdleider, scheidsrechter jeugd, lid jeugdcie, leider van Roggel 1, 2 en 4. Momenteel lid van de kantinecie en sinds dit seizoen een van onze barvrijwilligers op de zondag. Ook tijdens het Sparkamp van de jeugd is Dré reeds vele jaren een van de koks, zodat onze jongens en meiden goed en gezond te eten krijgen tijdens dit mooie weekend.

  Dré kan zich nog een mooie anecdote herinneren bij het behalen van zijn 2e kampioenschap met Roggel 5. Zondag en maandag was er al flink gefeest, maar enkele spelers hadden nog zin om de dinsdag ook te gaan stappen. Uiteindelijk zijn deze mannen terecht gekomen op Nunhem kermis bij Café Houben. Toen het sluitingstijd was werd hun verzocht om aan tafel plaats te nemen. Blijkbaar was het traditie dat iedereen die op dinsdag tijdens sluitingstijd nog aanwezig was mee deed eten. Zaten ze daar op een dinsdagnacht om 2.30 uur aan tafel. Wat een prachtige afsluiting van een evenzo prachtig kampioenschap.

  Dré staat binnen onze club bekend als een vrolijke, sociale vent altijd in voor een grap en altijd bereid om mee te helpen daar waar nodig. Hij is zeer verbonden met de SV, wat ook wel blijkt uit het advies dat hij geeft aan SV Roggel of beter gezegd aan de leden van de SV die nog geen vrijwilligerswerk verrichten.

  Ik citeer; Kijk in je agenda of je ergens 1 of een paar uur per week niks hebt en geef je op om, op welke manier dan ook, iets te doen voor deze mooie club. Zo lang we op vrijwilligers kunnen draaien kunnen we blijven genieten van deze mooie, gezellige, geweldige club.

  Als voorzitter kan ik mij volmondig aansluiten bij deze woorden van onze Dré.

  Mede namens bestuur en leden van SV Roggel mag ik je van harte feliciteren met deze mijlpaal en de versierselen zullen je worden opgespeld tijdens de nieuwjaarsreceptie op Vrijdag 3 Januari 2020.

 • Peter (63) is zijn voetbalcarrière gestart in zijn geboorteplaats Neer op de leeftijd van ongeveer 8 jaar, dus in 1964. De liefde bracht hem naar Roggel, waar hij op 2 februari 1979 trouwde met Annie Briels. Toen heeft hij ook de overstap gemaakt van RKSVN naar SV Roggel. Hij was inmiddels 23 jaar en begon zijn trainingen bij de selectie van de SV onder leiding van Piet Kooiman.

  Exact 1 wedstrijd heeft Peter in het eerste van SV Roggel gespeeld in een oefenpartij tegen Koningslust. Blijkbaar was dit toch te hoog gegrepen ondanks de voorspelling van Lot van den Beucken die voor Peter een basisplaats zal weggelegd als rechtsbuiten bij Roggel 1. Al snel daarna zien we Peter terug bij Roggel 3, waar hij jaren met veel plezier gespeeld heeft en in het seizoen 1982/1983 een waar kampioenschap heeft meegemaakt. Kijk eens naar bijgevoegde foto en naar de namen van de spelers.

  Enkele jaren later de overstap naar Roggel 4, wat in de begin jaren ’90 een succesteam werd en mede daardoor 2 jaar op rij kampioen (1994 en 1995). Foto gemaakt bij Café Goeden, eerste kampioen van Limburg in dat voetbalseizoen. Hij heeft in dat team gespeeld met zijn collega-jubilarissen Ruud Heijmans en Dré Beenders. Na deze succesperiode is Peter vrij snel overgestapt naar de veteranen, waar hij uiteindelijk zijn voetballoopbaan heeft afgesloten rond 2005 na het spelen van zijn 500e wedstrijd voor de SV. Als voetballer stond hij bekend als “vinnig” met vaker onnavolgbare acties.

  Ook zien we Peter in de jaren dat hij voetbalde als vrijwilliger binnen onze club actief. Hij was jaren leider van een jeugdteam (D-jeugd). Na zijn actieve voetbalcarrière is Peter verbonden gebleven aan de SV als trouw supporter van Roggel 1 en als vrijwilliger. Hij is gestart als grensrechter bij Dames 2 en heeft later de overstap gemaakt naar Roggel 2. Daar zien we Peter momenteel elke zondag langs de lijn als leider/grensrechter.

  Het vorig jaar heeft Peter voor het eerst gevlogen en is met Roggel 2 naar Malaga op trainingskamp gegaan, een geweldige belevenis. Peter hoopt nog vele jaren actief te mogen blijven binnen de SV. 

  Mede namens bestuur en leden van SV Roggel mag ik je van harte feliciteren met deze mijlpaal en de versierselen zullen je worden opgespeld tijdens de nieuwjaarsreceptie op Vrijdag 3 Januari 2020.

 • 40 jaar ondersteunend lid en geen bal aangeraakt !!!

  Piet Coenen (72), is lid geworden in 1979 op 32-jarige leeftijd. Hij was toen een van de buren van ons sportpark Olympia gelegen aan de Molenweg. Zijn tuin grensde aan het voetbalveld, waardoor het regelmatig voorkwam dat er een bal over het hekwerk vloog. Hun hond, een Ierse Setter, vond dit prima en kon zich uitstekend vermaken met deze bal. De setter had zo de smaak te pakken dat hij een gat groef onder de afrastering, zodat hij regelmatig te vinden was op het voetbalveld.

  Piet vond vanaf dat moment dat hij lid moest worden van de SV, omdat hij vanuit zijn tuin ook de wedstrijden kon bekijken en dit niet gratis wilde doen. Hij werd ondersteunend lid in 1979 en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds. “Nooit” gevoetbald en nu jubilaris, dat maak je niet vaak mee.

  Wel heeft Piet een blauwe maandag gevoetbald bij FC De Mortel, een buurt voetbalteam dat het opnam tegen andere buurten in Roggel en af en toe daarbuiten. Zo weet Piet te vertellen dat dit team ooit 1 wedstrijd heeft gespeeld in de Duitse plaats Lippstadt. Helaas was dit avontuur van korte duur.

  De oudere generatie binnen SV Roggel kent Piet vooral als clubfotograaf, waarbij foto’s werden geschoten van kampioensfeesten en bijzondere activiteiten van de SV, zoals; Boerenbruiloft, voetbalquiz en zon/mini. De laatste foto’s die hij heeft gemaakt voor de SV, was tijdens de afscheidswedstrijd van zijn neef John Coenen die inmiddels vele jaren vertoefd in Canada. Voor deze gelegenheid werd er zelfs een steiger gebouwd op het voetbalveld, zodat vanuit die positie de juiste foto’s gemaakt konden worden.

  Ook bij andere verenigingen in Roggel is Piet jarenlang actief als organisator van allerlei evenementen, met name voor de Sjansemaekers, stichting Cultureel ( Speelgroep Roggel) en de gezamenlijke buurten in Roggel. Daarnaast was Piet vele jaren lid van de vrijwillige brandweer. Een vrijwilliger uit het goede hout gesneden. Momenteel kan Piet genieten van zijn voetballende kleinkinderen Djennifer (Dames) en Sydjo ( JO15-1), waarbij Sydjo regelmatig traint op het doel dat staat opgesteld in hun achtertuin.

  Tot slot van dit aangenaam gesprek vraag ik Piet of hij nog adviezen heeft voor SV Roggel. Het antwoord hierop luidt kort en duidelijk; Ga zo door !!

  Mede namens bestuur en leden van SV Roggel mag ik je van harte feliciteren met deze mijlpaal en de versierselen zullen je worden opgespeld tijdens de nieuwjaarsreceptie op Vrijdag 3 Januari 2020.

 • Ik ben Ruud Heijmans, 55 jaar en getrouwd met Carla. Ik werk sinds 1984 in de gehandicaptenzorg t.w. als begeleider van mensen met een beperking (Daelzicht in Heel). Als ik mezelf moet omschrijven als voetballer dan ben ik een fanatieke speler die het moet hebben van zijn inzicht en inzet. Na een wedstrijd hou ik ervan om gezellig na te praten. Ik ben begonnen met voetballen in de C2. Van mijn ouders mocht ik niet gaan voetballen (“ze stampe dich de kneuk kepot”) en daarom heeft mijn oudste broer me lid gemaakt van de SV. De eerste jaren speelde ik als spits en heb in die periode ook enkele wedstrijden gespeeld in de voorselecties voor het regioteam.

  In de B-jeugd ben ik door Wim Janssen in de achterste linie neergezet. Vanaf die periode heb ik meestal laatste man gespeeld. In de A jeugd spelend werd je op de zondag ook nog vaak gevraagd mee te gaan met het 1e of 2e elftal. In het degradatiejaar van het 1e elftal uit de 3e klasse D heb ik nog enkele wedstrijden meegespeeld in het 1e team. In de jeugd ben ik met geen enkel team kampioen geworden ondanks dat we ieder jaar bovenin meedraaiden. Wat ik me nog kan herinneren vanuit de jeugd is dat ik nadat ik een wedstrijd gespeeld had met de C1 nog een volledige wedstrijd gespeeld heb in de A1 uit tegen Horn. Met de fiets naar Horn, voetballen, overigens verloren, en weer terug met de fiets naar Roggel. Op de terugweg kon ik amper vooruit komen en moest dus “geduwd” worden door enkele A- spelers.

  Vanuit de jeugd ben ik automatisch overgegaan naar de senioren. Heb 2 seizoenen voornamelijk in Roggel 2 gespeeld. Ik kon echter, vanwege mijn onregelmatig werk, vaak niet trainen of op zondag niet voetballen. Daarom ben ik op een gegeven moment nog lager gaan voetballen namelijk in Roggel 5. Destijds een “zoepteam” wat op de zondagochtend zijn wedstrijden speelde. Gezelligheid voorop en voetballen is bijzaak. Gaandeweg de jaren “promoveerde” dit team naar Roggel 4. Met vers bloed en een gezonde mix van jonge en ervaren spelers werden we 2 jaar op rij ongeslagen kampioen. Het eerste jaar waren we het eerste team van Limburg wat (ongeslagen) kampioen werd in het amateurvoetbal. Dit kampioenschap is enkele dagen uitbundig gevierd.

  Ook heb in mijn eerste jaren bij de A-selectie een 2 tal wedstrijden mogen spelen tegen de profteams van FC VVV (VVV Venlo) en Roda JC. Voor de profclubs waren dit wedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De meeste voetbaljaren bij de senioren heb ik bij de veteranen gevoetbald. Met de veteranen ben ik 1x kampioen geworden in het jaar 2015. Buiten zelf actief te zijn als speler heb ik nog 2 seizoenen de Dames van Roggel getraind. Ook een hele ervaring!!

  Advies aan de SV Roggel: gezonde club blijven waar respect maar ook normen en waarden (binnen en buiten het veld) hoog in het vaandel dient te staan. Ieder lid is uniek en levert zijn/haar bijdrage op welke wijze dan ook. Ieder lid maakt de vereniging zoals die er nu voor staat.

  Bestuur en leden van SV Roggel feliciteren je van harte met deze mijlpaal en de versierselen zullen je worden opgespeld tijdens de nieuwjaarsreceptie op Vrijdag 3 Januari 2020.

 • Hans (58) is vader van 3 kinderen (Kim, Sander en Lars) en 2 kleinkinderen (Lynn en Milan). Hij werkt bij Enexis als Storing wachtdienst monteur. Bij zijn voetbalvrienden beter bekend als “KIRI”. In zijn vrije tijd is hij altijd bezig geweest met sport en enkele hobby’s, zoals; voetballen, tafeltennis, wielrennen, wandelen en carnaval. Velen van ons kennen zijn prachtige typetjes tijdens de Bonte Avonden van de Sjansemaekers en tijdens de optocht in Roggel.

  Hans is lid geworden op 11-jarige leeftijd en heeft zich destijds aangemeld bij Har Beek op de Tramstraat. Hij heeft in zijn jeugd alle 1e teams doorlopen en was in de periode van de A1 regelmatig te zien bij Roggel 1 op zondag. Op z’n 18e de overstap gemaakt naar Roggel 1 en daar vele, vele jaren gevoetbald en ook aanvoerder geweest. Uiteindelijk gestopt met voetballen tijdens zijn jubileum wedstrijd, 600 wedstrijden, op 27 mei 2018. Kijk eens naar onderstaande mooie foto uit 1992 van een krantenartikel, tijdens de wedstrijd SV Roggel-VVV.

  De totale carrière van Hans heeft ongeveer 30 jaar geduurd (tussendoor enkele jaren gestopt) en als type voetballer kan hij omschreven worden als; Rendier, kopsterk, ontvlambaar bij onrecht, gangmaker en aanvoerder.

  Hans heeft vele hoogtepunten beleefd tijdens zijn voetbalcarrière, zo mag benoemd worden;

  • 1986, kampioenschap Roggel 1 naar de 4e klasse met als teamgenoten onder andere Marcel Smets, Piet Kooiman, Faas Alofs, Wim Geelen en Frans Mennen. Roggel won toen met 3-0 van Hunsel en naaste belager Baexem verloor.
  • 1992, dieptepunt degradatie naar de onderafdeling. Redder in nood werd uiteindelijk Piet Kooiman, die met Roggel 1 kampioen werd in 1994. En weer was Hans Kierkels erbij. Hij was teruggehaald vanuit een lager elftal naar Roggel 1 en inmiddels 32 jaar. Teamgenoten van toen onder andere Hans Hendrikx, Frank Crins, Wilbert Mooren, Johan Kooiman, Roy Kooiman, Jos Cauven, Peter Simons en Frank Beenders. Roggel won op de laatste competitiedag van VCH.
  • 2003, promotie van de 6e klasse naar de 5e klasse met Roggel, inmiddels 41 jaar !!!!
  • 2006, jubileum SV Roggel 75 jaar, wedstrijd Roggel 1 - Roggel All Stars.
  • Wedstrijden tegen VVV (openingswedstrijd trainingsprogramma VVV in Roggel gedurende 24 jaar) en de wedstrijd tegen Roda JC.
  • 2015, kampioenschap met het veteranenteam van SV Roggel.
  • En als jeugdleider kampioenschappen met de kabouters, D1, C1, C2, B2.

  Een leuke anekdote uit zijn actieve carrière kan Hans zich nog herinneren; Onder trainer Hein van Melick 1982-1984, moesten enkele spelers van Roggel 1 op een vrije zondag (beker/inhaal) de tegenstander van de volgende wedstrijd gaan analyseren. Hans werd met leider Huub Alofs op pad gestuurd naar Montagnards in Bergen (Noord Limburg) om een rapport te schrijven over dit team. Een verdediger van Montagnards viel wel erg op vanwege zijn imposante postuur en veelheid van tatoe’s (dat was wat in die tijd). Hij was erg kopsterk, dus ze waren gewaarschuwd. In het rapport kreeg hij de naam “bajesklant”. Uiteindelijk heeft dit allemaal niet gebaat, want in de bewuste wedstrijd tegen Roggel scoorde “de bajesklant” 2 keer en weg was het analyserapport.   

  Als vrijwilliger heeft Hans ook vele verdienste voor de SV;

  • Zo is hij samen met John Vossen en Marcel Smets de eerste lichting die de kabouters getraind heeft, waarvan momenteel enkele in Roggel 1 spelen.
  • Leider van enkele ander jeugdteams , zoals de F1 en E1.
  • Trainer van de B-selectie.
  • Trainer/leider van Roggel 2 samen met Hans Hendrikx tijdens het seizoen 2016-2017.
  • Verder in uitvoerende zin meegewerkt aan het project ondergrondse beregeningsinstallatie en de aanleg van zonnepanelen.

  Tot slot geeft Hans SV Roggel het volgende advies; Ga zo door met deze gezonde club en zorg dat Roggel 1 een blijvertje wordt in de 4e klasse.

  Mede namens bestuur en leden van SV Roggel mag ik je van harte feliciteren met deze mijlpaal en de versierselen zullen je worden opgespeld tijdens de nieuwjaarsreceptie op Vrijdag 3 Januari 2020.