• 60 jaar lid - 2019

  • Tjeu Scheres
 • Tjeu Scheres (76), lid vanaf 1959 volgens onze boeken, maar in de praktijk enkele jaren langer blijkt uit een krantenartikel van 1958. En ook dat is mogelijk. In die tijd werd je lid van de voetbalclub rond de leeftijd van 14 jaar, er was alleen maar een B en A-jeugd. Tjeu mag als voetballer/keeper omschreven worden als; fanatiek, degelijk,  no-nonsens, afspraak is afspraak. Een generatie die weet wat discipline is en waar de trainer altijd gelijk heeft, geen discussies.

  Tjeu maakt al vroeg de overstap naar het 1e elftal van SV Roggel en heeft daar ongeveer 6 jaar zeer verdienstelijk werk gedaan, echter daarna door een ernstige knieblessure moeten afhaken. Heeft in die tijd ook zijn grootste successen beleefd met een promotie naar de 3e klasse in 1963 (beslissingswedstrijd tegen MHD op kermiszondag in Roggel). Kijk maar eens in ons jubileumboek op blz 39 en 41. In 1967 heeft hij met Roggel 1 nog de halve finale gespeeld om de districtsbeker.

  Na diverse knie-operaties heeft Tjeu ongeveer 10 jaar nauwelijks onder de lat gestaan, maar uiteindelijk kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en Tjeu maakt zijn comeback als keeper in een van de lagere elftallen op ongeveer 36 jarige leeftijd. Hij heeft toen ook nog een helft gespeeld in Roggel 1 thuis tegen Sparta Rotterdam.

  Vele, vele jaren heeft Tjeu in diverse lagere elftallen zijn doel verdedigd tot op de leeftijd van 58 !! jaar. Hij werd in z’n laatste jaren in het team van Huub en Wil Ronckers en Theike Vullers ook wel “opa” genoemd. Uiteindelijk heeft hij de “kicksen” aan de wilgen gehangen na maar liefst 537 geregistreerde knvb wedstrijden bij de senioren van SV Roggel. Een prestatie van formaat als je weet dat Tjeu ongeveer 10 jaar niet heeft gevoetbald (gemiddeld ongeveer 20 à 25 wedstrijden per seizoen) dan kom je  al snel op ongeveer 750 wedstrijden.

  Gedurende zijn gehele voetbalcarrière was voor Tjeu de 3e helft erg belangrijk. Vele uren zijn er doorgebracht in de toenmalige kantine aan de Molenweg maar zeker ook bij Zaal Scheres, later Zaal Janssen. Daar is eind vijftiger jaren bij het kaarten na de Hoogmis ook de vriendenclub “De Winky’s” ontstaan, die het jubileumboek ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan hebben samengesteld en waar Tjeu ook zijn bijdrage heeft geleverd. Ook dat onderdeel van een lange loopbaan bij de SV mag niet onbelicht blijven.

  Tjeu heeft zijn steentje als vrijwilliger ruimschoots bijgedragen en doet dit nog steeds met veel plezier op maandagmiddag bij de klussenploeg. Tjeu is ongeveer 6 jaar bestuurslid geweest van 1967 tot 1973 toen Henk Hendriks voorzitter was. Vele jaren leider van diverse lagere elftallen en bij festiviteiten altijd van de partij. Jarenlang zien wij hem aan de entree bij de boerenbruiloft en als medewerker tijdens ons minitoernooi. Ook heeft hij meegewerkt aan het werven en produceren van de eerste reclameborden, de start van sponsoring bij de amateurs.

  Tot slot vertelt deze jubilaris nog iets over een degradatiefeest van het 2e of 3e elftal bij hem thuis op de Tramstraat, waarbij de hele kamer werd leeggehaald en een bruisend feest werd gehouden tot in de vroege uurtjes. Daarbij waren ook aanwezig mannen als Huub Alofs, Jan Fleuren etc.

  Dus ook in die tijd werd er volop gefeest bij SV Roggel.

  Tjeu, 60 jaar lid is een lange tijd waarbij veel lief en leed met elkaar is gedeeld. SV Roggel is voor jou maar zeker ook voor je echtgenote Toos een belangrijk onderdeel van jullie leven, waar jullie samen heel veel plezier aan beleefd hebben.

  Mede namens bestuur en leden van SV Roggel mag ik je van harte feliciteren met deze mijlpaal en de versierselen zullen je worden opgespeld tijdens de nieuwjaarsreceptie op Vrijdag 3 Januari 2020.