• 60 jaar lid - 2020

• Piet Kooiman, 60 jaar lid S.V. Roggel.

Piet komt uit een echt voetbalgezin. Zijn vader Piet Kooiman sr was bij de oprichting van onze club in 1931 speler-trainer en fungeerde daarnaast als keeper. Al vrij snel verkaste hij naar RFC Roermond dat toen in de 1e klasse speelde en waarmee hij landskampioen werd. Enkele jaren later was hij weer terug bij S.V. Roggel en heeft toen nog vele jaren in allerlei functies veel betekend voor onze club.

Dat dit een stabiele basis is voor een hecht voetbalgezin zal wel duidelijk zijn. De 5 zonen van Kooiman senior zijn allen actief geweest in de voetbalwereld en dan met name bij S.V. Roggel. In ons jubileumboek ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan staat een uitgebreid artikel geschreven over de familie Kooiman onder de titel; “De club van Kooiman is lang geen zooi man…”.

Nu, anno 2020, vele jaren later staan we stil bij het jubileum van Piet(je) Kooiman, 60 jaar lid van de SV en een staat van dienst waar je “U” tegen zegt. Als voetballer stond hij bekend als vliegensvlugge rechtsbuiten, wat ook opviel bij de scouts van het betaalde voetbal. Piet vertrok in de zestiger jaren van de vorige eeuw naar VVV Venlo voor een periode van 3 jaar en daarna nog 1 jaar bij EVV Eindhoven, waar ook zijn broer Goof speelde. Daarna volgde de overstap naar de amateurs van Panningen die toen in de 2e klasse speelde en in 3 jaar tijd promoveerde naar de hoofdklasse, een prestatie van formaat mede tot stand gekomen door “onze Piet”. Na deze mooie succesvolle jaren keert Piet terug naar Roggel en stelt zijn voetbalkwaliteiten maar ook zeker zijn trainerskwaliteiten ten dienste van de club.

Als speler-trainer gaat hij aan de slag en weet, mede ook door zijn sociale kwaliteiten, veel te bereiken met S.V. Roggel, zowel bij de senioren als bij de jeugd. Later volgden voor Piet nog vele jaren van trainerschap bij clubs in de regio, zoals Baarlo, Neer en Beesel. Uiteindelijk komt hij weer terug naar Roggel en is daar in de begin jaren negentig de reddende engel voor Roggel 1. In zijn laatste actieve jaren is Piet actief geweest als Jeugdcoördinator, waarbij hij 7 dagen per week actief was voor de jeugd van de SV. Piet spreekt, ruikt, voelt en is voetbal ten voeten uit !!! Een voetbalicoon die veel, héél veel heeft betekend voor onze SV, maar helaas door een ernstig ongeval vroegtijdig is moeten stoppen met zijn grootste hobby; De club van zwart en wit, S.V. Roggel.

Zijn passie voor het voetbalspel heeft hij overgedragen aan de volgende generatie, zijn zonen Mark, Roy en Ralf. Mark en Roy zijn nog altijd actief als voetballer en als vrijwilliger bij de SV en hun kinderen zijn ook weer actief als voetballer bij de jeugd. De tijd en energie die Piet in de SV heeft gestopt is mede mogelijk gemaakt door zijn vrouw Riny, die hem alle vrijheid heeft gegeven om zijn grote passie waar te maken. Zij heeft Piet overal gevolgd en zelfs een mooi privé-archief aangelegd van de vele mooie voetbalmomenten die Piet heeft meegemaakt zowel bij het betaald- alsook bij het amateurvoetbal. Daarbij is S.V. Roggel de rode draad van zijn hele voetbalcarrière die gestart is in 1960 en nu al 60 jaar duurt tot het jaar 2020.

Piet, maar zeker ook Riny, van harte proficiat met dit prachtige jubileum dat wij zo graag met jullie gevierd hadden tijdens onze nieuwjaarsreceptie.

Wij hopen jullie beiden nog vaak te zien bij onze club, de club van zwart en wit, S.V. Roggel.