• Familie Vossen

  Nieuw leesvoer! In deze nieuwe rubriek interviewen we een échte voetbalfamilie van onze SV. We stellen ze voetbalvragen waarop we altijd al het antwoord hebben willen weten! De familie Vossen heeft de eer om deze nieuwe rubriek af te trappen.

   

  Ben je nog actief als voetballer of actief geweest? Welke positie, welk (huidig) team?

  Hans: Ik speelde altijd in het centrum van de verdediging, op dezelfde positie als Luuk. Vanwege rugklachten heb ik, na een aantal jaren in de hoofdmacht van RKSVN en SV Roggel, in lagere elftallen afgebouwd. De laatste jaren was ik leider/grensrechter van de zaterdagveteranen van de SV.

  Roel: Ik ben nog actief als voetballer, op dit moment in het vierde elftal. Speel daar voorin op links/rechts buiten.

  Luuk: Ik ben helaas niet meer actief als voetballer binnen de SV. Zoals pap al aangeeft, speelde ik in het centrum van de verdediging. Ik was een echte laatste man en speelde tot afgelopen jaar in het eerste elftal van Roggel. Nu behoor ik samen met Robin Muijsenberg en Henk Thijssen tot de technische staf van Roggel 1.

   

  Hoeveel jaar actief betrokken bij de SV (als speler/vrijwilliger)

  Hans: Ik ben in 1987 lid geworden toen ik van Neer naar Roggel verhuisde. Inmiddels dus ruim 30 jaar.

  Roel: Ik ben lid geworden toen ik 6 jaar oud was dus nu ruim 21 jaar lid.

  Luuk: Ik ben lid geworden op mijn 6e á 7e, dus dat zal rond 2000 zijn geweest.

   

  Welke andere rol(len) vervul je nog binnen de SV? Denk aan vrijwilligerswerk of commissies:

  Hans: Momenteel ben ik nog lid van de Financiële Commissie. Verder ben ik in de jonge jaren van Roel en Luuk jeugdleider geweest, heb ik diverse keren kascontroles uitgevoerd, bijgedragen aan het Zwart-Witje, de wedstrijdinfo voor de toeschouwers van het 1e elftal verzorgd, de bonnenbak bij de Boerenbruiloft bemand en jarenlang het wedstrijdsecretariaat van het Mini-voetbaltoernooi gedaan. Ook heb ik nog om en nabij een jaar of 10 in het bestuur van de SV gezeten. Ik vind het leuk dat Roel en Luuk zich ook buiten het veld actief voor de club inzetten.

  Roel: Ik ben nu ruim anderhalf jaar bestuurslid van de SV. Erg leuk dat ik hiervoor gevraagd werd, het bevalt me dusver prima. Daarnaast ben ik al sinds 2011 een van de roulerende trainers bij de lagere elftallen op vrijdag. Een flink aantal jaren (volgens mij vanaf dat het mocht) ga ik al mee als leider op het jeugd SPAR-kamp. Dit jaar is het tweede jaar van de SVBB Darts Masters competitie, een samenwerking tussen Bie Briels en de SV. Deze heb ik mede mee op mogen zetten en organiseer ik nog steeds. Ik ben actief binnen het OC Roggel gebeuren, waar ik in eerste instantie vanuit KVW aan tafel schoof, maar nu naast KVW ook met een SV pet op. Ik heb samen met Ruben en Stan de afgelopen 3 jaren de vrijwilligersavond van de SV mogen organiseren, heel erg gaaf om te doen!

  Luuk: Ik ben lid van de Sponsor Commissie. Samen met Luuk Peeters ben ik benaderd door Henny om de Commissie te komen versterken. Dit doe ik inmiddels ruim een jaar en bevalt prima. Daarnaast draai ik op zaterdagmiddag af en toe een bardienst.

   

  Favoriete voetbalmoment uit carrière en waarom:

  Hans: Het mooiste zijn de wedstrijden waarin je als team iets presteert wat niemand vooraf voor mogelijk houdt. Eén of alle punten meenemen uit een wedstijd tegen een beter en hoger geklasseerd team. En nog mooier als de aanhang van zo’n team zich gaat roeren. Kortom, zoiets als Venlo-SV Roggel of EMS-SV Roggel.

  Roel: Twee momenten in de jeugd. Allereerst mijn eerste en enige kampioenschap dusver, dat we in de D3 behaalde door op het hoofdveld met 8-1 te winnen. Harry Kuijpers riep je naam om via de speakers vanuit de bestuurskamer als er gescoord werd. Dat was voor iedereen op het veld toen een extra stimulans. Ik scoorde twee keer. Het andere moment was in de C1, toen we op de Mössehook tegen een Engelse en (ik geloof) Oekraïense of Tsjechische tegenstander mochten oefenen. Tegen de Engelse verloren we met 3-1 maar van de Oostblokkers wonnen we met 2-1, ik maakte de winnende. Maar het mooiste was dat je als jeugdspeler deze internationale ervaring erbij had gekregen. 

  Luuk: Het mooiste voetbalmoment in mijn carrière is tot op heden de promotie naar de 4e klasse (2 jaar geleden) met Roggel 1. Wat een gevoel, wat een feest en wat was het terecht. Een jaar lang streden we met Horn om het kampioenschap, maar zij bleken uiteindelijk toch nét iets sterker. Via de nacompetitie wisten we tegen GKC te promoveren. Het plaatje klopte; mooi weer, ‘nne volle Mössehook, een snel doelpunt en uiteindelijk een 2-0 overwinning.

   

  Rituelen voor de wedstrijd?

  Hans:Toen het nog ergens om ging: materiaal (schoenen etc.) op orde hebben en een goede warming-up. Verder niets bijzonders.

  Roel: De laatste jaren is dat eigenlijk het eten van een banaantje voor de warming-up. Daarnaast blijft het in de lagere elftallen mooi om die heerlijke zaterdagavond nog eens te evalueren.

  Luuk: Ik had geen rituelen voor de wedstrijden. Tenzij je een bak bami/nasi eten voor de wedstrijd ook als ritueel kunt beschouwen. Vrijwel iedere zondag voor de wedstrijd bezocht ik Jan Linders om mezelf te voorzien van een bak “powerfood”.

   

  Hoogtepunten op het veld:

  Hans: Een van de weinig keren dat ik gescoord heb: een afstandsschot dat als een streep onder de lat verdween en waarmee ik de keeper van Neer verschalkte. Ik heb diverse jaren met hem, Peter Metsemakers, in het eerste van RKSVN gevoetbald, en buiten dat het een mooi doelpunt was hebben we er beiden achteraf ook wel om gelachen.

  Roel: Hoogtepunten waren er toch vooral in de mooie seizoenen met Roggel 6 een aantal jaren geleden. Een team dat klikte binnen maar zeker ook buiten de lijnen. Voor en na de wedstrijd lachen, maar op het veld wilde iedereen winnen en was er inzet. We speelde leuk voetbal, trokken zelfs zo nu en dan redelijk wat toeschouwers en deden elk jaar mee om het kampioenschap. Uiteindelijk moesten we op het einde van het seizoen vaak onze meerdere herkennen in 1 of 2 teams. Ondanks dat het kampioenschap er nooit in zat, was het een mooie tijd.

  Luuk: De hoogtepunten waren de kampioenschappen en promotie die ik heb meegemaakt. Het kampioenschap in de A en de promotie met Roggel 1 naar de 4e klasse steken hier boven uit.

   

  Dieptepunten op het veld:

  Hans: Langdurige blessures zoals o.a. een gebroken teen, middenvoetsbeentje, en degradatie met het 1e elftal. Ik weet niet meer in welk jaar, dus het is geen trauma geworden.

  Roel: Gelukkig nooit ernstige blessures gehad (afkloppen). Dieptepunt was denk ik in de C1, toen grepen we in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen naast het kampioenschap. We moesten winnen in en tegen Reuver, de nummer 1 op dat moment. Binnen 5 minuten kwamen we op 0-1 voor maar helaas speelde we uiteindelijk ongelukkig gelijk met 1-1. 

  Luuk: Vele en zware blessures waaronder; afgescheurde kruisband, gescheurde meniscus, gescheurde enkelband, gescheurde hamstring en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom; meerdere ziekenhuisbezoeken en meerdere operaties doorstaan.

   

  Favoriete medespeler en waarom?

  Hans: Ik wil niemand in het bijzonder noemen. Voetbal is een teamsport waarin je met en voor elkaar een prestatie wil leveren en daarbij ook nog plezier wil hebben. Elke speler is op zijn manier waardevol in de bijdrage die hij daar aan levert.

  Roel: Ik heb met vele graag samengespeeld. Als ik er dan toch eentje mag uitlichten, dan is het Bart Geuijen. Jaren samengespeeld, hij in de spits, ik links- of rechtsbuiten. Op de een of andere manier wisten wij elkaar altijd blindelings te vinden op het veld. Hij wist mij altijd precies op de juiste momenten diep te sturen (vaak zelfs zonder te kijken) waarna ik de voorzet weer goed terug bij hem kreeg. Hoog of laag, het maakte vaak niets uit. Dit resulteerde dan ook in seizoenen waar hij meer dan 30 goals scoorde en ik bij een flink aantal de man van de assist was.

  Luuk: Ik ga mee in de mening van pap. Voetballen doe je met een team. Iedere speler bij ons heeft zijn eigen kwaliteiten. De ene week steekt die er bovenuit, de andere week weer iemand anders.

   

  Beste eigenschap op het veld en hoe uit zich dit?

  Hans: Vanuit de positie waarin ik speelde heb ik altijd een goed overzicht gehad en kon ik anticiperen, corrigeren en leiding geven.

  Roel: Mijn snelheid op de flank. Al moet ik zeggen dat het conditionele stukje daarbij wel steeds minder aan het worden is.

  Luuk: Als laatste man zijnde had ik het volledige spel voor me. Hierdoor probeer ik veel te coachen/sturen en te corrigeren waar nodig. Daarnaast denk ik dat ik ook wel mag zeggen dat ik een redelijk goede pass had.

   

  Hoeveel uur per week op de Mössehook te vinden?

  Hans: Gemiddeld 2: om naar de wedstrijd van het 1e te kijken en een enkele keer naar het 4e.

  Roel: Vooral op zondagen, meestal de gehele dag totdat de kantine sluit. Daarnaast zo nu en dan voor vergaderingen en ik probeer ook elke vrijdag te gaan trainen.

  Luuk: Op dinsdag 2,5 uur, op vrijdag 2,5 uur en op zondag meestal van 12.00u tot ongeveer 18.00u. Gemiddeld zal dat uitkomen op z’n 10 á 12 uur per week.

   

  Favoriete club en waarom:

  Hans: Van jongs af aan Feyenoord. Ik geef toe, ze stellen me regelmatig teleur, maar dat tenue, het legioen, het stadion, het clublied: het is en blijft groots.

  Roel: Altijd fan van PSV geweest en nog steeds. Echter niet meer zo fanatiek als vroeger. Blijft mooi als ze winnen of kampioen worden, maar ik lig er niet van wakker als het niet zo is. Ga nog altijd graag een paar keer per jaar in Eindhoven naar een wedstrijd kijken.

  Luuk: Er is maar één mooie profclub in Nederland en dat is PSV. Een warme en gezellige club in een top stad. Altijd een goede sfeer, een mooi stadion en een goed beleid. Buiten dat zijn ze de laatste jaren vaak gekroond tot de (terechte) kampioen van Nederland.

   

  Favoriete voetbalmoment van TV en waarom:

  Hans: De WK’s van 1974 en 1978, het EK 1988, beslissende duels op een hoog niveau in de (Europese) competitie.

  Roel: PSV dat in 2005 met penalty’s de halve finale Champions League bereikte. Verder kan ik er ook altijd van genieten als Nederland ver komt op een EK of WK. Ik denk dan aan de streep van van Bronckhorst, halve finale WK 2010 tegen Uruguay en uiteraard de zweefduik goal van van Persie op het WK 2014 tegen Spanje, heerlijk moment.

  Luuk: Om één favoriet moment te moeten noemen is lastig. Er komen meerdere momenten in me op waaronder; de WK-finale van Nederland tegen Spanje, de Europese (CL) wedstrijden van PSV en de behaalde kampioenschappen. Allemaal wedstrijden op het scherpst van de snede, met een lach en een traan.

   

  Favoriete voetbaltenue en waarom:

  Hans:Het rood/wit van Feyenoord. Met als goede tweede het tenue van de SV Roggel. Toen ik nog in Neer voetbalde was het bij de derby tegen Roggel net alsof we tegen Juventus gingen spelen.

  Roel: Geen specifieke voorkeur. De zwart/witte kleuren van de SV zijn goed. Daarnaast heb ik het zwart/blauw gestreepte shirt van Inter Milaan altijd mooi gevonden.

  Luuk: Het rood/wit van PSV heeft toch nét een streepje voor op het tenue van SV Roggel. Dit zou er ook mee te maken kunnen hebben dat we bij SV Roggel vaak L- of XL-tenues dragen in plaats van de juiste maten.

   

  Messi of Ronaldo en waarom:

  Hans: Qua voetbalkwaliteiten ontlopen ze elkaar nauwelijks. Als ik het gedrag in en buiten het veld er bij neem, dan kies ik zonder meer voor Messi. Die heeft geen kapsones.

  Roel: Messi, Messi en nog eens Messi. Behoefte geen verdere uitleg.

   

  Omschrijf het SV Roggel gevoel:

  Hans:Gezellige club, goed geleid, veel vrijwilligers, goede contacten met sponsoren en gemeente, inventief en initiatiefrijk. Het zou leuk zijn als deze solide basis, met talenten vanuit onze eigen jeugd, een keer verzilverd wordt met een promotie. Want wat ze in Haelen, bij Hebes, RKVB en (langer geleden) RKSVN kunnen, namelijk enkele jaren hoger dan de 4e klasse spelen, dat moet hier toch zeker ook kunnen.

  Roel: Een voetbalclub die een verbindende factor in het dorp is, met veel vrijwilligers en daarmee gekenmerkt door zelfwerkzaamheid/aanpakmentaliteit, een prachtige kantine waar het altijd gezellig is en daarnaast een voetbalclub waar men met reden trots is op de rijke historie in vele opzichten. Het is dik voor mekaar bij de SV mede door deze basis. Met het oog op de toekomst kunnen er hopelijk ook op sportief vlak weer successen worden bijgeschreven.

  Luuk: Een gezellige club met veel leden en vrijwilligers. Op één staat prestatie, maar héél kort daarachter komt de 3e helft. In de kantine is het altijd gezellig. Ik denk dat veel omliggende dorpen jaloers zijn op de accommodatie, het aantal teams/leden en de gezelligheid die er heerst binnen SV Roggel. Iedereen is betrokken en staat ervoor open om de club te helpen, waarmee dan ook.

   

  Wat is dé activiteit van het jaar en waarom?

  Hans:Bij de SV is dat in mijn beleving het Mini/Zon-weekend en de Vrijwilligersavond voor iedereen die zich een heel jaar lang voor de SV inzet.

  Roel: Ik denk het zon/mini weekend op 1 staat, daar kijk ik in elk geval altijd erg naar uit. Daarnaast zijn de seizoensopening/afsluiting altijd gezellig en uiteraard de vrijwilligersavond.

  Luuk: Bij SV Roggel hebben we meerdere leuke activiteiten. Het mini-toernooi, de seizoensopening, de seizoenafsluiting en de vrijwilligersavond steken er bovenuit. Altijd garantie voor gezelligheid (en veel biertjes).

   

  Als ik bondscoach van Oranje was, dan speelde …zeker, omdat…

  Hans: Nadat Danny Blind ons een groot toernooi door de neus heeft geboord ben ik blij met Koeman als bondscoach en zie ik momenteel weer voldoende talent en ervaring op het hoogte niveau om Oranje weer op de kaart te zetten.

  Roel: Koeman maakt denk ik de juiste keuzes op dit moment. Nederland is langzaam weer stappen aan het maken. Daarnaast vind ik het mooi om te zien wat vertrouwen met een speler kan doen. Memphis Depay speelt in clubverband bij Lyon namelijk niet zo’n best seizoen, maar bij Oranje doet hij het goed omdat Koeman vanaf dag 1 zijn vertrouwen in hem uitsprak als spits van Oranje.

  Luuk: Ik wil niet één speler in het bijzonder noemen. Ik vind dat Ronald Koeman er weer een hecht collectief van heeft gemaakt, waarmee we de komende jaren vooruit kunnen. Hopelijk kunnen we de komende jaren weer juichen voor Oranje zoals we dat enkele jaren geleden deden.

   

  Meest onderschatte en overschatte speler in de eredivisie en waarom:

  Hans:Geen idee. Ik ben nooit zo met het volgen van individuele spelers bezig maar kijk meer naar het team als geheel.

  Roel: Geen idee. Ik volg de eredivisie in zijn geheel onvoldoende goed om daar een uitspraak over te kunnen doen.

  Luuk: Pfffoe, lastig. Ik denk dat ik kies voor Daley Blind. Af en toe onderschat, maar in mijn ogen ook zeker geregeld overschat. Geen bijzondere voetballer in mijn ogen, maar als ik de commentatoren af en toe zo lovend hoor vraag ik me af welke wedstrijd zij hebben gezien.

   

  Als ik voorzitter van SV Roggel was, dan zou ik …meteen regelen/anders aanpakken:

  Hans: We zijn een gezonde club, ook financieel. Omdat te blijven is het zaak structureel met de toekomst bezig te zijn en initiatieven te nemen. Ik zie dat ook aandacht krijgen door o.a. Open Club Roggel, van een samenwerking met naar een samengaan met SVVH, dames-/meisjesvoetbal, leden- en sponsorbinding door activiteiten.

  Roel: Ik ben op dit moment bezig met een bestuurderscursus van de KNVB. Ik hoor hier ook de verhalen van bestuursleden van andere voetbalverenigingen in onze regio. Dit heeft mij nogmaals de bevestiging gegeven dat het bij de SV op vele vlakken gewoon al goed geregeld is. Natuurlijk zijn er links of rechts altijd puntjes die wellicht iets beter of anders kunnen, maar hoofdzakelijk is het dik voor mekaar. Verder denk ik dat leden die met goede initiatieven komen, altijd gestimuleerd moeten worden om deze initiatieven door te zetten. Wanneer het vertrouwen in het idee is uitgesproken, dan neem de regie en wat mensen bij de hand en voer maar uit. Overigens weet ik zeker dat dit al kan binnen de SV, zo heb ik het wel altijd gevoeld. Al met al dus niet direct iets wat ik meteen anders zou doen.

  Luuk: Ik voorzie voor nu geen dingen die ik anders zou aanpakken. Naar mijn inziens verloopt alles prima binnen de SV.