• Giel Houben, Lid in de orde van Oranje Nassau

Vrijdagmorgen 24 april 2020 werd Giel telefonisch verrast door onze burgemeester Désirée Schmalschläger met de mededeling; “het heeft zijne majesteit de koning behaagd” om Michiel, Johannes, Bernardus Houben te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen worden uitgereikt op een nader te bepalen datum afhankelijk van de coronacrisis.

Giel heeft deze onderscheiding voornamelijk te danken aan zijn staat van dienst voor “zijn” club S.V. Roggel. Kijk maar eens naar onderstaand overzicht.

• 1978 lid, dus in 2018 40 jaar lid, gouden waarderingsspeld KNVB.
    • 1981 lid van de jubileumcie 50 jaar.
    • 1988 tot ???  Kantinecie, met als aandachtspunt de inkoop en het regelen van personeel.
    • 1991 lid van de jubileumcie 60 jaar.
    • 1993 tot 2005 voorzitter activiteitencommissie, boerenbuiloft, Minitoernooi etc.
    • 1993 tot heden, bestuurslid.
    • 1993 tot heden lid sponsorcie, werven van sponsoren en contact onderhouden.
    • 2002 tot heden vice-voorzitter.
    • 2003 tot heden wedstrijdsecretaris.
    • 2005 tot heden leider van de veteranen.
    • 2005 tot heden voorzitter cie accommodatie, contactpersoon gemeente e.d.
    • 2007 tot 2017 voorzitter cie voetbalzaken, nu nog lid.
    • 2007 tot heden scheidsrechters coördinator.
    • 2019 tot heden voorzitter bouwcie kleedlokalen.

Daarnaast is Giel in het verleden ook (bestuurlijk) actief geweest voor de KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren), buurtvereniging Blero, buurtvereniging NAS en C.V. de Sjansemaekers.

Een dik verdiende onderscheiding voor deze “pur sang” vrijwilliger, die altijd vol energie en enthousiasme zijn taken uitvoert. Maar ook Willemien maakt deel uit van deze mooie waardering. Zij geeft Giel de ruimte om veel vrije tijd te steken in de S.V..

Vandaar dan ook Van harte proficiat en “Unne Dieke Merci” voor Giel en Willemien.

Bestuur en leden van S.V. Roggel