• Maatregelen S.V. Roggel coronavirus - Update 29 april

• 29 april 2020:

Vorige week dinsdag is er door de overheid bepaald dat onze jeugd vanaf 29 april weer onder voorwaarden buiten mag gaan trainen. Wedstrijden zijn nog steeds niet toegestaan. We hebben 28 april een formulier van de gemeente gekregen, waarmee we de trainingen moeten aanmelden. Op 29 april hebben we de toestemming gekregen om de trainingen weer op te starten. Daar zullen we de komende dagen hard aan werken. De definitieve startdatum en de bijbehorende "spelregels" zullen we de komende dagen communiceren.

23 april 2020:

Wat betekenen de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet voor de verenigingen? Duidelijk is dat het vanaf 29 april weer is toegestaan om jeugd georganiseerd en beheersbaar te laten voetballen bij hun club. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m onder 13 leeftijdscategorie) van de overheid weer komen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs, onder 14 t/m onder 19 leeftijdscategorie) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

Daar zijn we voorzichtig blij mee. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken.

Op 3 april hebben we gecommuniceerd dat het voetbalseizoen voor de jeugd beëindigd was. Met de versoepeling van de maatregelen met betrekking tot sporten voor de jeugd die afgelopen week aangekondigd zijn inventariseren we op dit moment hoe wij daar vorm aan kunnen geven. We zijn hierover in overleg met de trainers van de jeugdteams. Uiteraard zullen we dan heel duidelijke instructies maken voor de spelers, ouders en trainers, waar iedereen zich aan moet houden. Ook zijn we nog in afwachting van de gemeente. Deze week heeft de KNVB contact met de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) en sportkoepel NOC*NSF. Naar aanleiding hiervan zal er sportbreed een protocol worden opgesteld om de veiligheid te waarborgen voor alle sportverenigingen in Nederland.

Zodra we definitief weten welke regels we moeten hanteren en hoe we daar als club praktisch invulling aan kunnen geven, zullen we dit bekend maken. De trainingen starten op zijn vroegst op woensdag 29 april.

1 april 2020:

Op 31 maart is door de KNVB besloten dat er dit seizoen geen competities meer hervat worden. Dit besluit geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.

Geen eindstanden dit seizoen
    Omdat we dit seizoen de competities niet meer hervatten hebben we ook besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. We zijn van mening dat dit het meest eerlijke en duidelijke besluit is. We weten dat elk besluit pijn zal doen, afhankelijk van de plek waarop een team op de ranglijst stond. Door het niet uitspelen van de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.

16 maart 2020:

De eerder aangekondigde maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn verlengd tot en met 6 april. Dat betekent ook dat er langer niet gevoetbald kan worden in alle competities van het amateurvoetbal.

Het kabinet heeft tevens bekendgemaakt dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dat geldt voor alle sportaccommodaties, dus ook voor de trainingsfaciliteiten. Het advies van de KNVB, ECV en CED is om hier uiteraard gehoor aan te geven, alles te sluiten en ook niet collectief te trainen. De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden.

12 maart 2020:

S.V. Roggel heeft besloten het advies van de KNVB op te volgen. Eerder vandaag heeft de KNVB besloten dat alle geplande wedstrijden tot en met 31 maart worden afgelast. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

S.V. Roggel volgt het advies van de KNVB.

• Er zullen dus géén wedstrijden, oefenwedstrijden, trainingen (ook niet in de zaal) of andere activiteiten plaatsvinden tot en met 31 maart.
    • Zowel de velden als de kantine zijn tot deze datum gesloten.
    • De geplande ouderavonden van de jeugd-commissie (23 en 31 maart) worden verplaatst naar een later tijdstip.

Wij begrijpen dat het vervelend is dat er nu niet gevoetbald kan worden. Echter stellen wij de gezondheid van onze leden en vrijwilligers voorop. Het is bij de KNVB nog niet duidelijk welke invloed de afgelastingen hebben voor de competitie. Wij houden het nieuws rondom dit item goed in de gaten en zullen jullie informeren wanneer wij meer weten.

Wij hopen op jullie begrip voor deze situatie.

Bestuur S.V. Roggel