• Nieuwsbrief Nr 11 - Juli 2021

 • Van de bestuurstafel:

  Dit is de 11e uitgave van onze nieuwsbrief, met actuele zaken vanuit onze vereniging.

  We staan aan de vooravond van een nieuw voetbalseizoen en we hopen met z’n allen dat het weer een “normaal” voetbalseizoen gaat worden zonder beperkende maatregelen en met een mooie 3e helft in onze gezellige kantine. Ook zou het mooi zijn als de diverse activiteiten die op onze kalender staan weer door mogen gaan en we ook de feestavond van onze bouwvrijwilligers mogen organiseren zonder beperkingen. En niet te vergeten gaan we binnenkort starten met ons 90- jarig jubileum. Kijk regelmatig op onze site en hou de facebookpagina van S.V. Roggel in de gaten, daar staat alle nieuws hierover vermeld.

  Een vereniging is altijd in beweging en achter de schermen wordt er dan ook weer door veel vrijwilligers hard gewerkt om alles in orde te hebben bij deze nieuwe start. Zo hebben we als bestuur gewerkt aan de nieuwe wetgeving WBTR (wet bestuur en toezicht rechtspersonen) die op 1 juli is ingegaan. Binnenkort wordt op onze site het bestuursreglement gepubliceerd als onderdeel hiervan. Verder zal in de jaarvergadering van oktober een voorstel op de agenda staan om onze statuten te wijzigen conform deze nieuwe wetgeving.

  Maar belangrijker is natuurlijk alles wat er geregeld moet worden om de diverse jeugd- en seniorenteams optimaal georganiseerd aan de start te krijgen, denk daarbij aan trainers / coaches / leiders / scheidsrechters / grensrechters en ook de kleding die gesponsord wordt door diverse sponsoren. En ook de 3e helft is belangrijk, daarvoor hebben we vele vrijwilligers nodig die de bar of keuken willen bemensen. Het is allemaal geen vanzelfsprekendheid en alle hulp is hierbij van harte welkom. Iedereen kan op zijn of haar manier een handje helpen, dat is de kracht en de basis van elke vereniging dus ook van S.V. Roggel. Laat van je horen en geef je op voor een vrijwilligerstaak bij het jeugdbestuur of iemand van het hoofdbestuur.

  Zoals de meesten van jullie weten is S.V. Roggel ook aangesloten bij Open Club Roggel (OCR), kijk maar eens op hun site. Binnenkort zal er een nieuw item verschijnen op initiatief van Harmonie Amicitia in de vorm van een nieuwe website genaamd “Het Roggels Keteerke” waar alle nieuws van Roggel en haar verenigingen wordt vermeld. Zie dit maar als opvolger van ons “Roggels Blaadje”.

  Ook is er een nieuw initiatief ontstaan op de donderdagmorgen, georganiseerd door de Seniorenvereniging en gefaciliteerd door de SV. “Bewegen voor ouderen” elke donderdagmorgen van 10.30 uur tot 11.30 uur met daarna een gezellig kopje koffie/thee in onze kantine.

  Zoals ik al zei; een vereniging is altijd in beweging. Dat draagt bij aan de leefbaarheid in ons dorp Roggel en ook daarbij dragen wij als S.V. Roggel ons steentje bij.

   

  Voetbalzaken - Jeugd

  Het seizoen zit er op! Voor het 2e jaar op rij een bizar seizoen. Gelukkig hebben we door de inzet van onze trainers het hele seizoen kunnen trainen. Dat ging soms moeizaam omdat de motivatie ups en downs kende. In juni hebben veel teams nog één of meerdere wedstrijden gespeeld, om zo toch ook weer de wedstrijd spanning te voelen. Tussen de wedstrijden in juni hebben we in het weekend van 12 en 13 twee zeer geslaagde evenementen georganiseerd. De alternatieve SPAR dag was erg gezellig, terwijl het EK-Festival op de zondag helemaal fantastisch was met ruim 130 deelnemers en meer dan 30 niet leden. Uiteraard hopen we dat we deze spelers een leuke dag bezorgd hebben en dat er in ieder geval een paar lid van de SV worden.

  De voorbereiding op het nieuwe seizoen vordert ook gestaag. We gaan volgend seizoen met minimaal 2 teams meer aan de competitie starten. Voor het eerst zal dit met een volledig meiden team (MO17) zijn en ook hebben we 4 teams in de JO08/JO09 (de F-jes) leeftijdsgroep. Daarmee zijn we super blij, want dat betekent dat er voldoende aanwas vanuit de jongste jeugd is.

  We streven er nog steeds naar om de teamindeling voor de start van de schoolvakantie te communiceren. De planning wanneer de training start, de oefenwedstrijden gepland zijn en wanneer de competitie start willen we uiterlijk medio augustus rond hebben.

  Op dit moment zijn we voor 2 teams (JO15-2 en JO17-2) nog op zoek naar trainers / coaches. Omdat deze nieuwsbrief niet alleen naar de ouders van de jeugdspelers gestuurd wordt, hierbij een oproep aan de spelers van de seniorenteams, lijkt het je leuk om je voetbal kennis en kunde over te dragen aan onze jeugd, neem dan contact op met 1 van de leden van de jeugdcommissie. Het is echt super leuk om een paar uurtjes per week met een jeugdteam bezig te zijn!!

  Via deze weg wensen we jullie allemaal een mooie zomer en hopelijk tot volgend seizoen!  

   

  Voetbalzaken – senioren

  Op naar een nieuw seizoen

  Merci Nico en Huub! Zoals bij de meeste van jullie bekend zal zijn hebben trainers Nico van den Brink en Huub Hendriks hun laatste wedstrijd bij Roggel gehad tijdens een speciale afscheidswedstrijd. Na vele jaren inzet voor onze vereniging hebben we gelukkig het glas kunnen heffen en terug kunnen kijken op een goede samenwerking.

  Daarnaast hebben de spelers Nico en Huub nog een keer in het zonnetje kunnen zetten.

  Nico heeft in zijn jaren bij S.V. Roggel veel positiefs neergezet, eerst als trainer van Roggel 2 en vervolgens als hoofdtrainer Roggel 1.  Nico zal zijn trainerscarrière voortzetten bij GONA Koningslust.

  “Clubman” Huub Hendriks gaat genieten van zijn voetbalpensioen en zijn kleinkinderen.

  Wij willen via deze weg Nico en Huub nogmaals bedanken voor hun inzet en prestaties de afgelopen seizoenen en wensen hun alle goeds.

  Wie treedt er in de voetsporen van Huub? Dat weten we nog niet! Met dit vertrek is S.V. Roggel uiteraard op zoek naar een ambitieuze trainer, een motivator die het 2e elftal kan enthousiasmeren en die voldoende oog heeft voor de verenigingscultuur, de inpassing van jeugdspelers en de sportieve prestaties! Herken jij je in dit profiel? Uiteraard mag dit ook een duo zijn. Meld je dan bij één van de commissieleden of via voetbalzaken@svroggel.nl

  Of wil je een team trainen of leiden??

  Ben jij of ken jij iemand die het leuk vind om met een enthousiaste groep voetballers aan het werk te gaan.

  Naast een nieuwe trainer voor het tweede elftal zijn wij ook nog op zoek naar een grensrechter voor het tweede elftal! Ook hebben we nog diverse vacatures bij de jeugd (trainer, leider, vlagger, scheidsrechter). En ons dameselftal is op zoek naar een trainer en een grensrechter. Iets voor jou?

  Meld je dan bij één van de commissieleden of via voetbalzaken@svroggel.nl

  Vooruitblik en inventarisatie

  In april hebben we alle seniorenteams uitgenodigd in de kantine om een keer te sparren over het afgelopen seizoen en hoe dit ervaren is, maar ook om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Dit was het startpunt van de inventarisatie voor het nieuwe seizoen. We hebben toen ook uitgelegd welke uitdagingen we zagen in de indelingen van de teams in de B-selectie en zondagveteranen. Tijdens deze bijeenkomsten werd een aantal zaken waarvan we dachten of gehoord hadden dat ze leefden binnen teams bevestigd, maar we kregen ook enkele interessante inzichten en tips om rekening mee te houden bij het maken van de teamindelingen. Hierna zijn de inventarisatieformulieren uitgereikt en was het wachten op de uitkomsten van deze inventarisaties.

  Belangrijkste conclusie op dat moment was dat de balans op een aantal vlakken de laatste jaren scheefgegroeid was tussen de teams in de B-selectie onderling en ook de zondagveteranen. Onder andere op het gebied van leeftijd, kwaliteit, posities en aantallen spelers waren er erg grote verschillen tussen de teams. Met de uitkomsten van de inventarisaties en met het oog op de toekomst hebben we besloten dat dit het moment was een aantal wijzigingen in de teams aan te brengen.

  We denken met de indeling voor een evenwichtige samenstelling van de teams te hebben gekozen, waarbij alle teams genoeg spelers maar zeker ook genoeg kwaliteit hebben om er een leuk en succesvol seizoen van te maken. We wensen iedereen dan ook een succesvol, gezellig maar zeker ook volledig seizoen!

  Start nieuwe seizoen

  We gaan ervan uit dat jullie allemaal uitkijken naar een ‘normaal’ voetbalseizoen.

  Start voorbereidingen: augustus

  Start competitie: eind september

  We hopen met jullie allemaal de draad weer op te pakken en er een mooi en volledig seizoen van te maken!

   

  Activiteitencommissie

  90 jaar S.V. Roggel

  ⚫ 1931 - 2021 ⚪

  90 minute zeen 90 jaor S.V. Roggel gewaore!

  Mèt 't jubileumsezoen '21-'22 in zicht bringe wae uch binnekort "de aanloup" nao 90 jaor S.V. Roggel.

  90 minute oppe boetelocht, net wie 't spelke.

  Ein interactieve wanjeltocht väör ederein door ós leef, klein, aardig dörpke.

  Mèt natuurlik de S.V. en häör rieke historie centraal.

  Haoj de website, Facebook en Instagram in de gate väör updates, zoeadet gae straks väörbereidj op paad gaondj!

   

  Zijn er vragen, suggesties, op- of aanmerkingen voor wat betreft de inhoud van deze nieuwsbrief, dan kunnen deze gericht worden aan voorzitter@svroggel.nl

   

  Mede namens het bestuur van S.V. Roggel,

  Henny van den Beuken, voorzitter