• Nieuwsbrief Nr 14 - April 2022

 • Van de bestuurstafel:

  Dit is de 14e uitgave van onze nieuwsbrief, met actuele zaken vanuit onze vereniging.

  Vanwege corona maatregelen is ons jubileumweekend uitgesteld naar het weekend van 14, 15 en 16 oktober 2022 met een flitsend programma wat gehouden wordt in ons Huis van de gemeenschap La Rochelle.

  Ook is het alweer 7 jaar geleden dat wij mochten deelnemen aan de voetbalplaatjesactie van toen Jumbo Heerschap, wat een groot succes is geworden. Jullie hebben allemaal per mail bericht ontvangen dat er dit jaar wéér een voetbalplaatjesactie op het programma staat, nu van AH Heerschap. Komt mooi uit als afsluiting van ons jubileumjaar en is tevens een onderdeel van onze nieuwe sponsorovereenkomst met de Heerschap Groep onder de naam Heerschap Verbindt. De individuele foto’s hiervoor en ook de foto’s van de diverse commissies worden gemaakt in het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 mei. Binnenkort wordt de planning hieromtrent bekend gemaakt. Als iedereen zich correct aan de geplande tijd houdt, is het voor onze organisatie en zeker voor onze fotograaf mooi dat we alle foto’s kunnen maken in dat weekend binnen het daarvoor gemaakte schema. Kijk nog even naar de toegestuurde mail over portretrecht en privacy en meld je hiervoor aan, zodat ook dat onderdeel netjes volgens de regels afgehandeld is. Zonder toestemming mogen wij géén foto plaatsen. Onze website en facebookpagina voorziet je van het laatste nieuws.

  S.V. Roggel Blijft Investeren

  De laatste weken is de SV Roggel getroffen door flinke pech op een aantal fronten. De geluidsinstallatie was (zoals bekend) al langer toe aan vervanging, maar recentelijk hielden ook het scorebord, het koffiezetapparaat, de koelkast, de televisies en de printer ermee op. En ook aan de muntautomaat heeft een reparatie plaatsgevonden. Waar géén van de apparatuur kostenefficiënt gerepareerd kon worden, hebben we de vervanging in gang gezet en zijn de benodigde spullen recentelijk besteld en zullen waar mogelijk binnen de vereniging geïnstalleerd gaan worden zodat we hopelijk het seizoen goed kunnen afsluiten, maar zeker het nieuwe seizoen goed van start kunnen gaan. 

  Voetbalzaken - Jeugd

  Competitie 2021-2022

  Inmiddels gaat 2021 – 2022 steeds meer lijken op een normaal seizoen, behalve de grote hoeveelheid wedstrijden die we iedere week moeten verplaatsen. Zowel bij onze teams als ook bij de tegenstanders komt het regelmatig voor dat teams te weinig spelers hebben om de wedstrijd door te laten gaan. Op dat vlak merken we toch zeer waarschijnlijk ook de gevolgen van 2 jaar minder intensief sporten, want we hebben met meer ernstige en langdurige blessures te maken.

  Seizoen 2022-2023

  De inventarisatie voor het volgende seizoen is afgerond. Bij de inventarisatie voor dit seizoen hadden we 181 spelers. Voor volgend seizoen hebben we 195 inventarisaties verstuurd. Gelukkig blijft het aantal spelers dat stopt gelijk aan andere jaren, dus daar zien we geen effect van 2 jaar niets doen. De komende weken gaan we ons buigen over de indeling van de teams voor het nieuwe seizoen en zullen daar uiteraard later ook over communiceren.

  Activiteiten

  En als laatste zijn we super blij dat we ook onze traditionele activiteiten weer gepland hebben. Het SPAR-kamp (JO11 tot met JO15 en MO13), waarvoor we de uitnodiging inmiddels verstuurd hebben, vindt dit jaar plaats van vrijdag 17 juni (17 uur) tot en met zondag 19 juni (17 uur). Denk aan de sluitingsdatum van de inschrijving. Vanwege de voorbereiding sluit de inschrijving op 15 mei. De seizoen afsluiting hebben we gepland op zaterdag 11 juni. Deze dag, die alvast een WK-tintje zal krijgen, is voor alle spelers van JO07 tot en met JO15. De uitnodiging hiervoor volgt later.

  Voetbalzaken – Senioren

  Competitie 2021-2022

  Na een extra lange winterstop wegens corona zijn alle teams weer gestart met de tweede competitie helft. Een tweetal teams spelen nog om het kampioenschap. Het zou mooi zijn als één of zelfs beide teams het seizoen op een dergelijke wijze kunnen afsluiten. De overige teams succes met de laatste wedstrijden en een waardige afsluiting van het seizoen. Dank voor jullie inzet!

  Periodetitel S.V. Roggel

  In het seizoen 2021-2022 is weer een start gemaakt met de interne periodetitel binnen de seniorenteams. Dit betekent een extra competitie element voor de seniorenteams onderling. Roggel 3 en 4 hebben ieder al een periode titel gewonnen. Momenteel loopt de derde en laatste periode titel. Bij het beëindigen van de competitie worden tijdens de seizoen afsluiting de prijzen uitgereikt.

  Evaluaties senioren elftallen

  Begin april zijn de seizoen evaluaties met alle senioren teams gestart en deze worden eind april afgerond. De spelers inventarisatie voor het komend seizoen maakt ook onderdeel uit van deze evaluatie. Op basis van deze evaluatie wordt in mei / juni 2022 de teamindeling opgemaakt voor het seizoen 2022-2023 en begin juli gepubliceerd. Vanwege het stilleggen van competities wegens corona zijn de afgelopen seizoenen niet altijd als prettig ervaren, hopelijk kunnen we komend seizoen eindelijk weer een reguliere voetbalcompetitie spelen. Om deze reden gaan wij er van uit dat jullie allen ook volgend seizoen weer actief willen voetballen in één van onze voetbalteams.

  Vrijwilligersactiviteiten

  Steeds vaker blijkt binnen de SV het tekort aan vrijwilligers voor tal van activiteiten. Voor de toekomst voorzien wij dat de situatie nog nijpender wordt. In de seizoen evaluatie vragen wij dan ook extra aandacht om na te denken welke vrijwilligers activiteiten als team of individueel kunnen worden uitgevoerd. Individueel is het goed om na te denken wat jouw specifieke kwaliteiten zijn. Binnen de SV zijn namelijk tal van commissies actief waar je wellicht deel van kunt gaan uitmaken en waardoor je naast het voetbal een positieve bijdrage levert aan de SV.

  Sponsorzaken

  Een belangrijk onderdeel van onze inkomsten en een teken van samenwerking met vele ondernemers zowel lokaal als regionaal. Het is mooi te constateren dat er nagenoeg géén sponsoren zijn afgehaakt ten gevolge van de coronacrisis, waarbij maar weer eens blijkt dat SAMENWERKING binnen onze dorpsgemeenschap super belangrijk is om de leefbaarheid en het bruisende verenigingsleven in tact te houden.

  Dat hebben we ook mogen ervaren tijdens onze 3-jaarlijkse sponsoravond welke gehouden werd op donderdag 21 april en waarbij ruim 90 sponsoren aanwezig waren en in een volle kantine een interessante en gezellige avond hebben beleefd.

  Een flitsende presentatie van onze hoofdsponsor “van Geel naar Blauw” door Stan Heerschap met assistentie van Tom van der Putten en een interview met Frans Nijssen (zoon van die andere bakker), oud profvoetballer, voormalig manager van VVV, oud trainer van S.V. Roggel, die ter elfder uren werd ingevlogen als stand-inn voor Wilfred Bouma (ziek gemeld), jeugdtrainer van PSV en ook onder andere van ons voetbaltalent Sven Simons. Een mooie avond die geheel past binnen ons 90-jarig jubileum.

  De sponsorcie blijft actief en heeft het afgelopen jaar een aantal nieuwe sponsoren kunnen vastleggen, te weten;

  Als shirtsponsor;

  • Autobedrijf B & S, een 2-tal pupillenteams
  • Iwan Caalders Installatietechniek, een jeugdteam

  Als bordsponsor;

  • KTS Schreurs
  • Van Herpen Tuin & Bestrating
  • Ceriel Smeets Financiële Administratie & Advies
  • Tegeldeal.nl
  • Nijssen Grondverzet
  • Harm Geenen, Blokwood
  • Martijn Diederen, architect
  • Dave Pijpers, montage- en sloopwerken
  • PMA Security
  • Zuiderhuis Assurantiën

  Alle ondernemers, van harte welkom binnen onze club S.V. Roggel en we hopen op een jarenlange samenwerking, veel zakelijk succes.

  Activiteiten

  Noteer in de agenda 14, 15 en 16 oktober! 14 & 15 oktober zal er feest worden gevierd in La Rochelle met een mooi programma. 16 oktober zal in het teken staan van de jeugd. De komende maanden zullen wij het programma bekend gaan maken en jullie ook verder informeren mbt kaarten voor dit weekend.

  Verder kijken wij terug op een zeer geslaagde voetbalquiz op vrijdag 1 april waarbij 12 teams het tegen elkaar opname met uiteindelijk één terechte winnaar. Prima georganiseerd door Stan Linders, Job Steenvoorden en Sten Lemmen.

  Op zaterdag 16 april werden de vrijwilligers van onze club in het zonnetje gezet. Lang naar uitgekeken, eindelijk weer feest op de vrijwilligersavond. Voor een avond was de kantine een waar studentenhuis waarbij organisatie Rens Reijnen, Tom Veugen en Bart Geuijen met de scepter zwaaiden. Het was gezellig tot in de late uurtjes. Aan zowel de organisatie alsmede alle vrijwilligers nog “eine dieke merci” voor jullie inzet!

  Blikken we vooruit dan staat de eerstvolgende activiteit gepland op zondag 29 mei, de jaarlijkse seizoensafsluiting bij de laatste thuiswedstrijd van Roggel 1. Ons vlaggenschip ontvangt dan kampioenskandidaat Laar 1.

  Zijn er vragen, suggesties, op- of aanmerkingen voor wat betreft de inhoud van deze nieuwsbrief, dan kunnen deze gericht worden aan voorzitter@svroggel.nl

  Mede namens het bestuur van S.V. Roggel,

  Henny van den Beuken, voorzitter