• Nieuwsbrief Nr 16 - November 2022

 • Van de bestuurstafel:

  Hierbij alweer de 16e uitgave van onze nieuwsbrief, met actuele zaken vanuit onze vereniging.

  Sinds de vorige nieuwsbrief is er weer veel gebeurd binnen de SV. De voetbalplaatjesactie is van start gegaan bij AH Heerschap in Heythuysen medio oktober en is beëindigd op 6 november en door ons afgesloten met een schitterende ruilbeurs op zaterdag 12 november. Veel leden hebben hun album kunnen vullen met alle plaatjes, echter voor degenen die dit nog niet gelukt is bestaat de mogelijkheid om plaatjes uit te zoeken die nog ontbreken. Deze liggen in de bestuurskamer gesorteerd per team. Graag op deze wijze bij elkaar laten liggen.

  Ook S.V. Roggel wordt geconfronteerd met zéér hoge energieprijzen, waardoor wij gedwongen worden om met spoed maatregelen te nemen zowel op korte alsook lange termijn. Verder in deze nieuwsbrief meer hierover.

  Tijdens onze jaarvergadering op maandag 7 november werden wij verrast door de KNVB in de persoon van Jan Heijnen, die ons een mooi cadeau overhandigde naar aanleiding van ons 90-jarig jubileum.

  Momenteel hebben we alle jubilarissen van 2022 in beeld gebracht en wordt er achter de schermen gewerkt aan de juiste informatievoorziening hierover. De huldiging zal plaatsvinden tijdens onze nieuwjaarsreceptie op vrijdag 6 januari 2023. Reserveer deze datum alvast in jullie agenda, zodat we dan weer een mooie start kunnen maken van het nieuwe jaar. En ook de jaarlijkse attentie voor onze vrijwilligers staat er aan te komen in de week voor de kerst.

  Dat ziet er allemaal mooi uit, maar we staan ook voor uitdagingen.

  Zo heeft Harry Kuijpers aangegeven na de winter te gaan stoppen met het poetsen van de kleedlokalen en kantine. Tevens stopt Harry met het lijnen van de velden. Jullie zullen begrijpen dat we momenteel naarstig op zoek zijn naar enkele dames of heren die deze taken van Harry willen overnemen.

  Vandaar deze oproep;

  • Interieurverzorgers(sters) gevraagd voor het schoonmaken van kleedlokalen en kantine op maandag;
  • Iemand die de velden wekelijks wil voorzien van strakke lijnen;
  • Uiteraard zijn vergoedingen bespreekbaar;
  • Bij voorkeur melden bij; Giel Houben 06-51149564 of Henny van den Beuken 06-12359691.

  Voetbalzaken - Jeugd

  Teams

  We zijn het seizoen gestart met relatief veel spelers per team en daarnaast hebben we voor het eerst 2 volledige meidenteams in de jeugd. We merken dat er nog meer dan gemiddeld spelers met blessures te maken hebben en daardoor geen wedstrijden kunnen spelen. We zien helaas ook dat spelers zich steeds gemakkelijker en op het laatste moment afmelden. We hebben het al vaker vermeld, voetbal is een teamsport en de organisatie wordt gedaan door vrijwilligers. Het kan niet zo zijn dat spelers pas op vrijdag afgemeld worden omdat er zaterdag een familiefeest is of dat er om 17 uur gebeld afgemeld wordt voor de training omdat er nog huiswerk gemaakt moet worden. Uiteraard snappen we dat er situaties kunnen zijn waardoor afgemeld wordt, maar doe dit dan in ieder geval op tijd, dan kunnen we indien nodig nog zaken regelen.

  Seizoen 2022 - 2023

  De KNVB heeft de opzet van de competities bij de jeugd met ingang van dit seizoen gewijzigd. Waar vorig seizoen de midden- en bovenbouw nog van start ging met 3 bekerwedstrijden en daarna de reguliere najaarscompetitie, is dit voor het huidige seizoen veranderd. De teams in deze leeftijdscategorieën spelen, net zoals de onderbouw, in 3 fasen. Dit betekent dat er iedere fase 6 of 7 wedstrijden zijn en er dan weer een nieuwe indeling gemaakt wordt. Wat tot gevolg heeft dat we veel zaken pas op het laatste moment kunnen plannen, denk aan de rijschema’s en de scheidsrechters.

  Omdat er bij de indeling van de verschillende fases ook gekeken wordt naar uitslagen in de vorige fase kan het voorkomen dat teams ingedeeld worden waarbij er ver gereden moet worden naar uitwedstrijden. Het is goed dat er gekeken wordt naar gelijkwaardige indelingen, maar we vinden het als S.V. Roggel letterlijk te ver gaan om spelers van 11 of 12 jaar, zoals in de huidige indeling, 250 kilometer moeten rijden om een wedstrijd te spelen. Dit hebben we uiteraard op diverse plekken bij de KNVB aangekaart, waaronder aan Jan Heijnen die bij de afgelopen ALV aanwezig was.

  Winterprogramma

  We hebben besloten dat we de komende winter niet deelnemen aan de zaalcompetitie en we gaan ook niet op zaterdagmorgen in de zaal trainen. Wel zullen we de teams die interesse hebben inschrijven voor de traditionele kersttoernooien in Heythuysen.

  Kado VVV-Venlo

  Op zaterdag 15 oktober kregen we van VVV-Venlo, in het kader van ons 90-jarig bestaan, een heel mooi kado aangeboden. We mogen met de hele jeugdafdeling (spelers en staf) gratis naar de competitiewedstrijd VVV-Venlo tegen ADO Den Haag komen kijken. Verder mogen alle andere leden mee voor €5 per persoon. Inmiddels hebben we 130 aanmeldingen en zijn er al 2 bussen gereserveerd, waarvan de kosten voor rekening van de SV zijn. Als je ook mee wil gaan schrijf je dan in voor 1 december. Dit kan door het formulier in te vullen als je op deze activiteit klikt in de activiteitenkalender op de website.

  Voetbalzaken - Senioren

  Start seizoen 2022

  Het seizoen van 2022-2023 is inmiddels enkele weken van start. Het 1e elftal is het seizoen begonnen met de nieuwe hoofdtrainer Roel Heijnen. De jonge trainer laat een positieve indruk achter op het team, en de spelers zijn positief gestemd. Het is nu echter alleen nog zaak om deze indruk om te zetten in resultaten.

  De overige senioren teams, inclusief de dames, zijn de competitie begonnen met vrijwel dezelfde leiding als het voorgaande seizoen. Over het algemeen zijn alle teams de competitie redelijk begonnen. Het woord ‘kampioenuh’ is inmiddels al meer dan eens genoemd in de kantine... Laten wij hopen dat het ook dit jaar weer zo mag zijn!

  Waar bij aanvang van het seizoen nog werd gevreesd voor krapte in de seniorenteams heeft dit tot het moment van schrijven nog heel erg mee gevallen gelukkig. Hopelijk blijven spelers het teambelang boven het individu stellen en blijft iedereen fit!

  Evaluaties

  Inmiddels zijn aan alle spelers van de A-selectie inventarisatieformulieren uitgedeeld. Op basis van deze formulieren wordt gereflecteerd over en met de trainers en leiders. Op deze manier proberen wij als commissie eventuele op- of aanmerking tijdig bespreekbaar te maken en op te lossen waar mogelijk. Ook met de overige teams zullen op korte termijn weer evaluaties gehouden worden over de vorderingen tot dan toe.

  Periodetitels

  Ook dit jaar wordt er binnen de SV weer gestreden om periodetitels. Het jaar (indien er geen onderbrekingen van de competitie plaatsvinden) wordt opgedeeld in 4 periodes. Om het eerlijk te maken, wordt er gekeken naar het gemiddeld aantal punten per gespeelde wedstrijd in een periode en kan ieder team slechts 1 periode winnen.

  Roggel 3 is er inmiddels met de 1e periode van tussen. Iedere winnaar wordt op de seizoen afsluiting beloond met een welverdiende prijs. Welke teams zullen met de overige periodetitels aan de haal gaan?

 • Blessurebehandeling

  Aangezien er afgelopen seizoenen veel spelers last hebben gehad van blessures, en hier vaak (te) langdurig mee uit de roulatie waren, is er binnen de SV een nieuw initiatief ontstaan. Coy van Meegen, Hakim Sbai en Tom Derikx zullen zich geheel vrijblijvend en kosteloos beschikbaar stellen met hun expertise op het gebied van blessures en herstel. Alle spelers kunnen zich melden bij een van deze heren bij (lichte) blessures en/of voor het opstellen van een hersteltraject. Wij raden van harte aan om gebruik te maken van deze unieke mogelijkheden binnen de SV. Bij deze alvast een woord van dank aan het drietal !

  Sponsorzaken

  Aan het begin van dit nieuwe voetbalseizoen, zijn er weer een aantal nieuwe sponsoren bijgekomen.

  Zo mogen wij verwelkomen als bordsponsor;

  • Kromme Haan Racingteam
  • Top Kunstgras Haelen
  • Geld & Woning Hypotheken en Verzekeringen Roermond

  En als kledingsponsor;

  • Job van Herpen Tuin & Bestrating
  • Frans Peeters Tweewielers
  • Servex Koeltechniek
  • Café-zaal Bie Briels

  Activiteiten

  Op 14, 15 en 16 oktober was het dan eindelijk zover, het jubileumfeest 90 jaar SV. We kijken als activiteitencommissie met een goed gevoel terug op een zeer geslaagd weekend! 14 en 15 oktober was het erg gezellig in La Rochelle met Fever of Life en Promilaasj en op 16 oktober had onze jeugd met prachtig weer een leuke spellendag op de Mössehook. Wij danken iedereen die erbij was en er samen met ons zo'n mooi weekend van heeft gemaakt, met speciaal woord van dank aan alle vrijwilligers; merci!

  Foto's van het weekend zijn terug te vinden op onze website: https://www.svroggel.nl/fotoalbums-seizoen-2022-2023

  Is het nu dan helemaal gedaan? Nou nee, want ook voor de 60+ doelgroep hebben wij gemeend nog iets te organiseren. Op woensdag 14 december zal er een brunch plaatsvinden in de kantine waar deze doelgroep inclusief partner welkom is vanaf 11.30u. Uitnodiging zijn/worden (binnenkort) per post verzonden.

  Kijkend naar de regulieren activiteitenkalender hebben we inmiddels de seizoenskick-off en spellenavond achter de rug. De speurtocht voor de jeugd is helaas niet doorgegaan door gebrek aan aanmeldingen. Onderstaand delen wij graag de activiteitenkalender. Noteer de data in de agenda en dan zien we elkaar graag bij de eerstvolgende activiteit, de voetbalquiz op 25 november.

  Wae zeen ós!

 • Financiële zaken

  Het bestuur is blij mede te delen dat de contributie voor het seizoen 2022-2023 wederom ongewijzigd kan blijven ondanks de onzekerheid rondom Covid-19 en de hoge inflatie, het laatste met name op het gebied van energie. Om de energielasten terug te dringen heeft het bestuur wel een aantal acties ondernomen, in eerste instantie met name gericht op het terugdringen van het verbruik. 

  Zo is er een commissie verduurzamen opgericht die actief kijkt naar besparingsmogelijkheden door onder andere het aanpassen van watertemperaturen, het automatisch sluiten van deuren, en minder ruimtes te verwarmen. Op de langere termijn gaat deze commissie - samen met de gemeente en partijen zoals Leudal Energie - kijken naar structurele maatregelen zoals de mogelijkheden om meer duurzame energie op te wekken, warmtepompen in te zetten, en gebouwen beter te isoleren.

  Ook leden kunnen hier natuurlijk een belangrijke rol in spelen. Sluit deuren naar de velden goed af, douche niet te lang, en deel jouw ideeën met de commissie.

  Zijn er vragen, suggesties, op- of aanmerkingen voor wat betreft de inhoud van deze nieuwsbrief, dan kunnen deze gericht worden aan voorzitter@svroggel.nl

  Mede namens het bestuur van S.V. Roggel,

  Henny van den Beuken, voorzitter