• Nieuwsbrief Nr 17 - Maart 2023

 • Van de bestuurstafel:

  Hierbij alweer de 17e uitgave van onze nieuwsbrief, met actuele zaken vanuit onze vereniging.

  Sinds de vorige nieuwsbrief van November 2022 zijn er weer van allerlei zaken de revue gepasseerd die het vermelden waard zijn.

  Zo zal er door diverse bestuursleden iets geschreven worden waar zij binnen hun discipline mee bezig zijn en zal ook vanuit de projectgroep verduurzamen door Mark Kooiman het een ander worden geschreven over de stappen die binnen deze groep worden gezet om uiteindelijk te komen tot een energiezuinige accommodatie. 

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben wij weer op de “oude wijze” onze jubilarissen mogen huldigen en onze traditionele boerenbruiloft van 2023 mag gezien worden als een groot succes met dank aan buurtvereniging Triangel, de organisatie van de SV en de vele vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt.

  Voetbalzaken – Jeugd

  Teams:

  Vlak voor carnaval zijn we gestart aan met fase 3. Voor de midden- en bovenbouw is dit de laatste fase, die loopt tot aan de zomer. Voor de onderbouw start vlak na het verschijnen van deze nieuwsbrief de 4e en laatste fase. En als laatste spelen de 2 meidenteams nu ook de 3e fase. Zijn spelen nog een 4e fase tijdens de zogenaamde “Final League” op 10 juni.

  De komende maanden zijn er weer verschillende vrije dagen en “lange weekenden”. Op onze site (https://www.svroggel.nl/wedstrijden-junioren, https://www.svroggel.nl/wedstrijden-pupillen en https://www.svroggel.nl/speeldagen-seizoen-2022-2023) staat de planning wanneer wedstrijden gespeeld worden. Voor de onderbouw staat 8 en 29 april en 6 mei “vrij gepland”. Voor de midden- en bovenbouw zijn deze dagen beschikbaar om inhaalwedstrijden te spelen. Of deze dagen gebruikt moeten worden is op dit moment nog niet te zeggen. De zaterdag na Hemelvaart (20 mei) staat er voor alle teams een regulier programma gepland.

  Zoals eerder gecommuniceerd zal Ronny van Lieshout na 6 jaar aan het einde van het seizoen stoppen als trainer van onze JO19. Inmiddels heeft ook Gavin Glavimans, trainer JO17-1, aangegeven volgend seizoen niet meer binnen onze jeugd actief te zijn. Gavin zal een jeugdteam van SHH in Herten gaan trainen. Aan het einde van dit seizoen zullen we Ronny en Gavin op een gepaste manier bedanken voor hun jarenlange inzet, maar vanaf deze plaats alvast super bedankt!!

  Inventarisatie seizoen 2023 – 2024:

  In de loop van maart starten we de inventarisatie voor het nieuwe seizoen. De afgelopen jaren hebben we een proef gedaan bij de midden- en bovenbouw om de definitieve teams pas aan het einde van de zomervakantie vast te stellen. Doordat de KNVB al aan het begin van de zomer de teams gaat indelen op basis van niveau, liepen we tegen allerlei praktische bezwaren aan. Daarom hebben we besloten om vanaf het komende seizoen de teamindelingen weer allemaal uiterlijk begin juli gereed te hebben en te publiceren.

  Bezoek VVV Venlo – ADO Den Haag:

  Vrijdag 27 januari 2023 was het zover. Om 18.30 uur vertrokken 3 bussen met S.V. Roggel leden naar Venlo om de wedstrijd VVV-Venlo tegen ADO Den Haag te bezoeken. Deze activiteit hebben we van VVV-Venlo, als partnerclub, tijdens ons 90-jarig jubileum weekend in oktober cadeau gekregen. Toen de inschrijvingstermijn stopte hadden we 170 aanmeldingen. Dit overtrof onze verwachting.

  In de week voor de wedstrijd kregen we via Jort Raemakers van VVV-Venlo het verzoek of er ook 13 jonge jeugdspelers mee wilden lopen met de spelers als deze het veld op komen. We hadden dit nog maar net gemeld of daar kon ook het bordje “vol” op. Wat een enthousiasme!! Zodra we aangekomen waren moesten deze spelers zich klaarmaken en het VVV-Venlo wedstrijdtenue aantrekken. Toen de dames van de Koelkids vertelden dat ze met de spelers van ADO Den Haag het veld op mochten lopen, meldde 1 speler spontaan “ik ben eigenlijk fan van ADO Den Haag”.

  Voetbaldagen i.s.m. Football4Fun:

  Een jaar geleden kregen we de vraag van Patrick Houtappels, eigenaar van Football4Fun, of we een afspraak konden plannen omdat ze op zoek waren naar een nieuwe partnervereniging. Na een aantal gesprekken hebben we zowel binnen de jeugd-commissie als het bestuur besloten om dit initiatief te ondersteunen.

  De eerste editie is gepland tijdens de eerste 3 dagen van de zomervakantie 2023 en is voor kinderen van 5 tot 15 jaar, ook als je geen lid van de SV bent. Tijdens deze dagen (17,18 en 19 juli 2023 op sportpark De Mössehook) worden er naast leuke voetbalspellen ook uitdagende voetbaltrainingen gegeven.

  De afspraak met Footbal4Fun is dat S.V. Roggel de trainers / spelbegeleiders levert. Dus lijkt het je leukt om hier 3 dagen aan mee te helpen meld je dan even bij Rolf Backus. De trainers begeleiden een eigen groep tijdens de voetbaldagen. Twee trainers per groep. Deze groep bestaat uit 10 tot 14 kinderen. De begeleiding bestaat uit:

  • ontvangst van de kinderen in het kleedlokaal;
  • in de ochtend coachen bij een trainingsvorm en partijspel;
  • lunchen met de eigen groep;
  • in de middag begeleiden bij voetbalspellen.

  De trainers krijgen een mooi trainingssetje van Robey en een gezellige BBQ als afsluiting.

  Meidenvoetbal:

  Sinds dit seizoen spelen we met 2 complete meidenteams in de competitie. We willen dit graag voortzetten en indien mogelijk uitbouwen. Daarom organiseren we op vrijdagavond 21 april een meidenavond van 19 – 21 uur. Doel van de deze avond is om vooral in de leeftijdsgroep 12 – 16 jaar meiden enthousiast te maken om ook bij ons te komen voetballen, zodat we volgend seizoen misschien wel 3 teams kunnen maken. Tijdens het eerste deel zal er samen getraind worden en daarna is er een gezellig samenzijn in de kantine.

  Planning voorjaar:

  Meidenavond

  21-apr

  Laatste speeldag O08 - O19

  20-mei

  Laatste speeldag MO13 & MO17

  27-mei

  Afsluitende jeugddag

  10-jun

  Final League MO13 - MO17

  10-jun

  Wedstrijden JO07

  Planning staat op de site

  SPAR kamp

  16, 17 en 18 juni

  Voetbaldagen Footbal4Fun

  17, 18 en 19 juli

  Voetbalzaken – Senioren

  Na een korte winterstop en een goede ‘vastelaovendj’ zijn de voetballende activiteiten inmiddels weer herpakt op de SV. Zowel de jeugd, als de senioren hebben inmiddels de eerste competitiewedstrijden alweer gespeeld.

  Hierbij is het goed om te zien, dat het vlaggenschip van de SV steeds beter zijn draai begint te vinden. Goede resultaten volgen gelukkig steeds vaker. Dit is ook zeker het geval bij het 3e elftal en bij de dames. Beide teams zijn nog volle bak in de race voor het kampioenschap!

  Hoe mooi zou het zijn om beide teams aan het einde van het seizoen te mogen feliciteren…

  De overige elftallen laten zich ook zeker gelden en mogen regelmatig 3 punten bij schrijven. Het is te hopen dat ieder team het seizoen tot een goed einde kan brengen!

  In april zullen ook wederom de inventarisatieformulieren voor het volgende seizoen worden uitgedeeld. Hierop zal weer worden geïnformeerd naar de rol van lidmaatschap voor het volgende seizoen. Ook wordt een ieder weer gevraagd naar een eventuele rol als vrijwilliger, denk hier alvast over na!

  Trainer/coach Roggel 2

  Zoals eerder ook al op de website vermeld is, gaan Frank Eurlings en SV Roggel op het einde van het huidige seizoen afscheid van elkaar nemen.

  Via deze weg willen wij als commissie, maar ook zeker namens de rest van de verenging, Frank nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet en bijdragen aan onze club. Wij hebben 2 seizoenen lang mogen genieten van een goede samenwerking. Frank, veel succes in de toekomst!

  Waar dingen worden afgesloten, ontstaan er logischerwijs ook weer nieuwe mogelijkheden. Vanaf komend seizoen (2023-2024), is SV Roggel op zoek naar een nieuwe trainer voor het 2e elftal. Deze persoon heeft de leiding over een team dat uitkomt in de 3e -klasse (B-categorie). Ben of ken jij de persoon die perfect in deze functie zou passen, neem dan contact op met de commissie Voetbalzaken; voetbalzaken@svroggel.nl

  Contractverlengingen

  De commissie mag namens de SV ook vermelden, dat het contract van hoofdtrainer Roel Heijnen, met 1 jaar verlengd is. Wij zijn heel blij dat het wederzijdse vertrouwen aanwezig is, en dat Roel graag nog langer doorgaat bij onze mooie club. Waar de resultaten inmiddels beginnen te komen, kijken wij met veel vertrouwen naar de toekomst. Roel, nogmaals veel succes gewenst!

  Waar Roel zich voornamelijk richt op de spelers van de selectie, is het Jordi Meisen die zich bekommert over de keepers bij de senioren-elftallen. Ook Jordi, die inmiddels al heel wat jaren actief is in Roggel, heeft toegezegd om er nog een jaar aan vast te plakken als keeperstrainer. De commissie, maar ook zeker de Roggelse keepers, zijn heel blij dat Jordi zijn enthousiasme nog niet verloren heeft!

  Periodekampioenschap (november t/m januari)

  Kiek ‘ns aan, ’n competitie die nog steeds aanne gang is en de vastelaovendj dae normaal door kèn gaon. Det zeen wae toch neet miër gewèndj. Dit beteikentj det d’r ouch ‘nne noewe periodekampioen baove kumptj drieve.

  Det R2 det net neet gewaore is, det zal uch waal duudelijk zeen. Ouch ’t vlaggesjeep speeltj nog gein rol van beteikenis, mer ’t begintj al get baeter oet te zeen. R4, R5 en de aod gedeendje vanne veterane, die gaon ’t onneet waere. Wellicht det dees men in de volgendje periode waal ‘nne voest kènne make.

  R3 zal opgeluchtj zeen det ze de väörige periode al gepaktj höbbe, aangezeen de jong men vanne A ze tamelijk kort oppe hiele zote dees periode. Det luetj ós nog mer 1 ploog äöver…

  Voetbal ’n mannesport? Det bliektj allang achterhaoldj. De dames höbbe de 2e periode namelijk foutloos aaf weite te sloete. Ein sjoean prestatie dames, leidj dit ouch toet ’t kampioensjap aan ’t ènj van ’t seizoen?

 • Activiteiten

  Na de laatste nieuwsbrief van november hebben we weer tal van mooie activiteiten achter de rug. Op 14 december stond de 60+ brunch in het kader van het 90-jarig jubileum op de planning. Een extra activiteit om in dit kader ook voor deze doelgroep een gezellig samenzijn te organiseren. Zeer enthousiast ontvangen met een mooie opkomst; voor herhaling vatbaar.

  2023 hebben we op 6 januari ingeluid met de snerttraining en nieuwjaarsreceptie waar onze jubilarissen gehuldigd zijn. Foto's van deze avond zijn te vinden via: https://www.svroggel.nl/fotoalbums-seizoen-2022-2023. Vervolgens het aftellen richting de vastelaovendj. Op 4 februari de boorebroeloft waar buurtvereniging Triangel dit jaar centraal stond. Een geslaagde editie met een top bruidspaar. Speciaal woord van dank aan buurtvereniging Triangel en de organisatie van de boorebroeloft voor dit geweldige feest. Gevolgd door het vastelaovessportbal voor de jeugd op 17 februari. Het was wederom gezellig druk bij café Sjrake.

  Met de blik vooruit zien we dat de eerstvolgende activiteit zal plaatsvinden op paaszaterdag, 8 april de vrijwilligersavond. Dit belooft een mooie, en voor het organiserende driespan Tom, Bart en Rens tevens laatste, editie te worden. Zorg dus dat je deze datum in je agenda noteert en erbij bent!

  Wae zeen ós

  Financiële zaken

  Naast de sterke sportieve start van 2023 is de SV ook financieel goed begonnen ondanks de hoge inflatie en hogere energielasten. Dankzij de succesvolle inspanningen van de sponsorcommissie zijn er zeer mooie sponsoren binnengehaald en ook werd de boorebroeloft zeer druk bezocht.

  Beide zijn zeer mooie opstekers voor de vereniging en zorgen ervoor dat we de contributie betaalbaar houden en dat we leuke en goede activiteiten kunnen blijven organiseren.

  Sponsorzaken

  Vanuit deze commissie is er altijd wel wat te melden.

  Zo wordt er momenteel door de klussers op de maandagmiddag gewerkt om alle borden weer schoon te maken en daar waar nodig te laten renoveren.

  De facturen voor het jaar 2023 zijn verzonden en grotendeels betaald door onze sponsoren, waarvoor dank.

  Rond de jaarwisseling zijn we tot een akkoord gekomen met recreatiepark De Leistert, die de komende 5 jaren gaat fungeren als subsponsor van S.V. Roggel. Over enige tijd zullen alle jeugdleiders/coaches voorzien worden van nieuwe trainingspakken die gesponsord zijn door deze nieuwe sponsor, waarvoor dank.

 • Verduurzamen

  De stijging van de energie prijzen is voor velen onder ons al maanden het gesprek van de dag. Voor S.V. Roggel is dit dan ook geen uitzondering en inmiddels een behoorlijk gestegen kostenpost. Om alle mogelijkheden op het gebied van besparingen te bekijken is dan ook de commissie Verduurzaming in het leven geroepen.

  Als eerste is er door “de groene club” een energiescan gedaan met daaruit volgend een adviesrapport. In dit rapport zijn de volgende zaken opgenomen:

  • Energiescan
  • Plan van aanpak
  • Mogelijke “beste” maatregelen
  • Advies
  • Realisatie

  Na bestudering van het rapport werd al snel besloten dat er voldoende kennis en kunde binnen de cie verduurzamen aanwezig is om de adviezen verder zelf te verkennen, uit te werken en uit te voeren.

  Van hieruit zijn dan ook een aantal doelen gesteld voor besparingen op de korte termijn (lees binnen half jaar) en de lange termijn. Hieronder in het kort een aantal voorbeelden van de opgestelde acties:

  Korte termijn en reeds uitgevoerd:

  • Vergaderingen enkel in bestuurskamer (kleinere ruimte om te verwarmen t.o.v. kantine)
  • Ledverlichting veld maximaal op middenstand gebruiken
  • Temperatuur douchewater verlagen en klok nauwkeuriger instellen

  Korte termijn openstaand:

  • Bestuurskamer verwarming middels airco (offerten voorhanden)
  • Enkele ramen (spitsen kantine en ramen scheidsrechterslokalen) voorzien van voorzetramen en/of dubbel glas(goedkeuring gemeente voor uitvoering)

  Lange termijn:

  • Glaswand kantine vervangen door beter isolerend glas
  • Bestaande heteluchtverwarming verduurzamen (offerte voorhanden)
  • Wamwatervoorziening douches (warmte pomp / heatpipes)
  • Uitbreiding zonnepanelen (t.b.v. extra vermogen eventuele warmtepomp)
  • Kantine verwarmen middels airco’s (offertes ontvangen)
  • Buitenschil (buitenmuren/dak) isoleren
  • Warmte terugwinning afzuiging kleedlokalen (offerte voorhanden)

  Naast alle adviezen hebben inmiddels ook een aantal gesprekken plaats gevonden tussen een aantal voetbalclubs binnen de gemeente Leudal en de gemeente (inzake collectief inkoop energie, gemeentelijke procedures, subsidiemogelijkheden etc.). Doel hiervan is om te kijken welke stappen men eventueel samen kan ondernemen, ideeën uit te wisselen en te bekijken hoe men het beste op korte- en lange termijn verder kan met alle plannen. Met name voor de lange termijn acties is de medewerking van de gemeente nodig, aangezien zij de eigenaar is van het pand.

  Doel van de SV is dan ook om met complete uitgewerkte plannen te komen welke direct bij de gemeente ingediend en hopelijk snel uitgevoerd kunnen worden. Vanuit de gemeente is tevens middels een raadsbesluit besloten om de meerkosten over 2022 te compenseren. Het mag echter duidelijk zijn dat wij als werkgroep graag willen verduurzamen, zodat compenseren in de toekomst niet nodig is. Het compensatiegeld kan beter uitgegeven worden aan verduurzaming en hiermee zorgen voor kostenbesparing en minder milieubelasting.

  Zijn er vragen, suggesties, op- of aanmerkingen voor wat betreft de inhoud van deze nieuwsbrief, dan kunnen deze gericht worden aan voorzitter@svroggel.nl

  Mede namens het bestuur van S.V. Roggel,

  Henny van den Beuken, voorzitter