• Nieuwsbrief Nr 19 - Oktober 2023

 • Van de bestuurstafel:

  Hierbij alweer de 19e, en eerste van seizoen 2023 – 2024, uitgave van onze nieuwsbrief, met actuele zaken vanuit onze vereniging.

  Het voetbalseizoen is weer van start gegaan met een gezellige kick-off en een jubileumwedstrijd van Fleur Vaessen met een historische uitslag van maar liefst 13-0.

  Op zaterdag 14 oktober staat SV Roggel weer in de foodtruck van “Heerschap Verbindt” bij de AH Heerschap supermarkt in Heythuysen. Het zou mooi zijn als jullie de moeite nemen om hier even naar toe te gaan om lekkere worstenbroodjes of een stracciatella cake te scoren bij de dames van ons vrouwenteam die de verkoop verzorgen.

  Maandag 23 oktober staat de ALV (jaarvergadering) op het programma, waarvoor jullie van harte zijn uitgenodigd. Voor mij de laatste keer als voorzitter, daar ik na een periode van 10 jaar voorzitterschap afscheid ga nemen.

  “Allein kènse ’n bietje, same kènne wae hiël väöl”

  Voorzitter treedt af

  Daar dit mijn laatste nieuwsbrief is in deze functie, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om jullie allen te bedanken voor het vertrouwen dat jullie in mij gesteld hebben gedurende de periode 2013-2023.

  Met velen van jullie heb ik intensief mogen samenwerken in het bestuur, de sponsorcie, de bouwcie, de cie verduurzamen en nog vele andere samenwerkingsverbanden.

  Veel contact is er ook geweest met collega voetbalclubs binnen onze gemeente Leudal, met veel verenigingen binnen ons dorp Roggel waaruit Open Club Roggel is ontstaan en met diverse ambtenaren en wethouders van de gemeente.

  Zeker mogen in dit rijtje niet ontbreken de vele contacten met onze sponsoren en alle vrijwilligers van de SV, die onze club maken zoals deze nu is. Een dorpse familieclub die voor velen een “2e thuis” is.

  Laten we dit met z’n allen vasthouden voor de toekomst, zodat SV Roggel in lengte van jaren die mooie familieclub zal blijven.

  Nogmaals dank voor alle mooie contacten en de vele jaren van prettige samenwerking.

  Veel succes en plezier wens ik mijn opvolger Rolf Backus, die reeds meerdere jaren bestuurslid is en tevens jeugdvoorzitter. In de nieuwe statuten die zijn goedgekeurd in de vorige ledenvergadering staat onder andere vermeld dat alle functies binnen het bestuur worden vastgesteld door het bestuur zelf en dat de algemene ledenvergadering de bestuursleden kiest. Dat betekent ook dat het huidige bestuur unaniem heeft gekozen voor Rolf als onze nieuwe voorzitter. Hij zal zich hieronder zelf aan jullie voorstellen.

  Henny

  Nieuwe voorzitter stelt zich voor

  Na de laatste bestuursvergadering van Henny als voorzitter, afgelopen 2 oktober, heb ik Henny bedankt en aangegeven dat ik grote schoenen heb om te vullen. De afgelopen 10 jaar, waarvan ik er zelf 7 direct meegemaakt heb als bestuurslid, heeft Henny enorm veel betekend voor S.V. Roggel. Ik ben dan ook blij dat Henny aangegeven heeft mij daar waar nodig met raad en daad te willen helpen.

  Ik ben in 2014 lid geworden, toen ik leider werd van het team van Noud. In het najaar van 2015 ben ik benaderd door Henny of ik interesse had om John Vossen als voorzitter van de jeugd-commissie op te volgen. Net zoals ik het nu een enorme eer vind om voorzitter te worden vond ik dat toen ik gevraagd werd om de jeugd-afdeling te gaan leiden. In mei 2016 heb ik toen het stokje van John overgenomen en in oktober van dat jaar ben ik bestuurslid geworden.

  Samen met de jeugd-commissie en het bestuur hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt om de vereniging gezond te houden en aantrekkelijk om lid van te zijn. Ik kijk er enorm naar uit om deze geweldige vereniging de komende jaren verder te leiden. De slogan die Henny altijd gebruikt heeft “Allein kènse ’n bietje, same kènne wae hiël väöl” zal ik een klein beetje aangepast voortzetten. Mijn slogan “Allein kènse väöl, same komme wae verder” zal ik met veel passie en enthousiasme uitdragen. Ik hoop dat ik daarbij op de steun van de vereniging kan rekenen.

  Met de jeugd-commissie is besproken dat ik dit seizoen verantwoordelijk blijf voor de jeugd en dat we gaan kijken welke taken, specifiek voor de jeugd, ik ga overdragen.

  Rolf

  Voetbalzaken – Jeugd

  Seizoen 2023 - 2024:

  We starten het seizoen met 15 spelers meer dan bij de start van het vorige seizoen. Daarom hebben we 2 teams meer kunnen inschrijven voor de competitie. De KNVB heeft het zogenaamde fase voetbal geïntroduceerd. Dat betekent dat er sneller een nieuwe indeling gemaakt worden waarbij de resultaten van de vorige fase meegewogen worden. Dit betekent dat gedurende het seizoen de niveauverschillen steeds kleiner worden, wat uiteraard een goede ontwikkeling is. Niemand wordt beter van monsteruitslagen.

  Er zit ook een nadeel aan, rijschema’s kunnen niet voor langere tijd gemaakt worden. De planning die nu op de site staat gaat tot en met 14 oktober (dan is herfstvakantie, maar staat er voor de JO13 tot en met JO19 nog een speelronde gepland). Daarna is de eerste wedstrijd van de volgende fase alweer op 28 oktober. Dit betekent dat we weinig tijd hebben om de nieuwe planning te communiceren.

  Ouderavond:

  Op de ouderavond van 30 augustus zijn een aantal punten besproken die we hier nogmaals onder de aandacht willen brengen.

  Waar staat welke informatie op www.svroggel.nl:

  • Spelregels onderbouw -> wedstrijden – pupillen (infografic per leeftijd);
  • Informatieboekje jeugd -> clubinfo – organisatie - beleid
  • (Oefen)wedstrijden -> wedstrijdprogramma, teampagina en voetbal.nl;
  • Rijschema’s fase 1 -> teampagina;
  • Activiteiten -> hoofdpagina, voetbal.nl en poster kantine;
  • Afgelastingen -> hoofdpagina & Voetbal.nl (wedstrijden);
  • Speeldagenkalender -> wedstrijden – speeldagenkalender;
  • Lootjes verkoop R1 -> teampagina JO15-1 en MO15-1;
  • Wedstrijdbegeleiding JO11 &JO12 -> Teampagina JO19-1 en MO20-1.

  Waar kun je als ouder mee helpen:

  • De trainer en de leider steken tijd in de voorbereiding. Late afmeldingen zorgt voor extra werk bij veel mensen. Probeer late afmeldingen te voorkomen;
  • Behalve bij ziekte is het fijn als de speler minimaal 1 week van te voren is afgemeld. We hebben kleine teams;
  • Als S.V. Roggel vinden het ook belangrijk dat spelers douchen na iedere training en wedstrijd. Volwassenen zijn dan niet alleen in het lokaal;
  • Positieve coaching van ouders vinden we belangrijk, dit is fijn, maar wel op ruime afstand van de zijlijn en zeker niet achter de goal;
  • We willen dat spelers met respect naar elkaar, de trainer en de vereniging met plezier voetballen. We ruimen na de training en wedstrijden gezamenlijk op en zijn zuinig op de spullen;
  • Voor en na trainingen en wedstrijden zijn er allerlei zaken waarmee geholpen kan worden. We vinden het fijn als de trainer en leider er niet alleen voor staat (ranja halen, doelen opzetten en opruimen, toezicht in en opruimen van het kleedlokaal).

  Planning:

  Graag willen we jullie alvast informeren over een aantal belangrijke data:

  • Begin winterstop: 18 december
  • Start trainingen voorjaarsreeks: 15 januari
  • Vastelaoves sportbal: 9 februari
  • Laatste wedstrijd: 25 mei
  • Afsluitende jeugddag: 1 juni
  • SPAR-kamp: 14, 15 en 16 juni
  • Footbal4Fun voetbaldagen: Nog niet definitief, maar voorkeur 8, 9  en 10 juli

  Voetbalzaken – Senioren

  Start seizoen

  Na een welverdiende zomerstop zijn alle teams inmiddels weer volop aan het voetballen. Na verschillende oefen- en bekerwedstrijden, zijn de competities ook weer van start. Goed om te zien dat alle seniorenteams al van de ‘hatelijke’ 0 punten af zijn. Hopelijk zijn er ook dit jaar weer teams bij die mee kunnen strijden om een eventueel kampioenschap. Via deze weg willen wij iedereen nogmaals veel succes wensen!

  Periodekampioenschappen

  Ook dit seizoen kunnen de seniorenteams binnen S.V. Roggel onderling strijden om het winnen van de periodetitels. De JO19 en de MO20 nemen ook deel aan deze interne competitie. Het seizoen wordt opgedeeld in 4 periodes. Het team dat gedurende één van deze periodes het beste presteert, wint op de seizoensafsluiting een mooie prijs. Let op, ieder team kan maximaal 1 periode winnen!

  Vacatures

  Ondanks het feit dat een groot deel van de staf van ieder team reeds ingevuld is, zijn er nog steeds enkele vacatures die open staan. Momenteel zijn wij nog altijd op zoek naar:

  -        Grensrechter Roggel 2

  -        Grensrechter Roggel 4

  -        Grensrechter Dames 1

  Het is ook mogelijk om deze taken flexibel in te vullen, bijvoorbeeld alleen de even weken.

  Ben/ken jij de persoon die graag een van deze taken invult, laat het ons weten!

  Dames

  Het damesvoetbal is flink in opkomst, zo ook bij ons in Roggel. In de jeugd zijn er inmiddels 3 meidenteams ontstaan. Een positieve ontwikkeling! Ondanks de vele jonge meiden binnen de SV, zijn de Dames nog altijd op zoek naar speelsters. Zowel voor de originele spelvorm als voor de nieuwe 7x7 variant. Hierbij worden op toernooibasis wedstrijden gespeeld op een kleiner veld. Voor interesse en/of vragen kun je terecht bij de commissie voetbalzaken of Kyra Alofs (06-22355111).

  Sponsorzaken

  Vrijdag 29 september 2023 heeft de sponsorcie samen met Stan Heerschap het hoofdsponsorschap van Bakkerij Heerschap bij S.V. Roggel verlengd voor een periode van 5 jaar. Tijdens een gezellig samenzijn in onze kantine is het contract getekend onder het genot van een kopje koffie en uiteraard Heerschap vlaai. Een mooie foto bij het scorebord heeft alles compleet gemaakt. Kijk maar eens op onze website.

  Verder zijn enkele nieuwe sponsoren een verbintenis aangegaan met S.V. Roggel, te weten;

  -        Dave Pijpers sloopwerken en montage als shirtsponsor van Roggel 5.

  -        Mantelzorgwoningen.nl als bordsponsor.

  -        Admicon administraties en belastingadviezen in Tegelen als balsponsor.

  Welkom bij onze familieclub S.V. Roggel.

  Activiteiten

  Het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen en daarmee is de kop er ook al af m.b.t. de activiteitenkalender. Op zondag 24 september, de seizoenskick-off met Roggel 1 thuis tegen Reuver 1. Ondanks het teleurstellende gelijkspel was het een geslaagd feest in de kantine. Ditmaal met DJ Michel Stals en bij de entree van de kantine een foodtruck. We mogen stellen dat dit goed in de smaak is gevallen.

  De eerstvolgende activiteit staat alweer voor de deur en dit is een nieuwkomer op de kalender. Vrijdag 27 oktober, kienavond op de Mössehook. Het belooft een gezellige avond te worden waarbij mooie prijzen te winnen zijn en uiteraard, voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. 6 rondes met ieder 4 prijzen, waarbij we een van de hoofdprijzen alvast mogen verklappen: 2 kaartjes voor VVV – Willem II in de Koel. Zorg dus dat je erbij bent!

  AC Kalender 2023-2024

   

 • Vertrouwenspersoon

  Een prettige, vertrouwde en veilige sportcultuur is voor iedereen belangrijk. Het is een basisvoorwaarde om met plezier te kunnen sporten. Daarom zijn we verheugd om te kunnen melden dat we inmiddels een vertrouwenspersoon bij S.V. Roggel hebben.

  De vertrouwenspersoon kan benaderd worden om zaken te bespreken die lastig met stafleden van het team of verantwoordelijken binnen de vereniging besproken kunnen worden.

  Met ingang van seizoen 2023 - 2024 zal Lisette Gielen deze rol op zich nemen. Zij is bereikbaar via vertrouwenspersoon@svroggel.nl.

  Verdere toelichting staat op onze site: https://www.svroggel.nl/vertrouwenspersoon.

  Financiële zaken

  De financiële afdeling is deze dagen druk met het afronden van de cijfers voor het seizoen 2022-2023 en het vaststellen van de begroting 2023-2024 samen met het bestuur en de financiële commissie.

  Tevens worden er concrete aanbevelingen verwacht van de commissie verduurzamen waar een financieringsvraag aan vast hangt, waar we samen met andere partijen (o.a. gemeente) gaan kijken hoe deze te financieren.

  Verder wordt ook de vereniging geconfronteerd met hogere kosten op een breed front, maar hopen we dat we de reserves slim te kunnen inzetten om contributie- en kantineprijzen niet of beperkt te verhogen, om zo de sport toegankelijk te houden voor al onze (potentiële) leden.

  Afsluitend willen we nog aandacht vragen voor de volgende Heerschap Verbindt Verkoopactie. Op zaterdag 14 oktober staan onze dames en meiden wederom bij Albert Heijn Heerschap om worstenbroodjes en stracciatella cakes te verkopen. Kom gezellig langs, koop en steun daarmee onze SV!

  Zijn er vragen, suggesties, op- of aanmerkingen voor wat betreft de inhoud van deze nieuwsbrief, dan kunnen deze gericht worden aan voorzitter@svroggel.nl

  Mede namens het bestuur van S.V. Roggel,

  Henny van den Beuken, voorzitter