• Nieuwsbrief Nr 2 - April 2019

 • Van de bestuurstafel

  1.    AVG (privacy wet):

  In Mei 2018 ingegaan. Wordt binnenkort gepubliceerd op onze vernieuwde website. Aan de ingang van ons sportpark ( tegen het entreegebouw) hangt inmiddels een mooi bord met een duidelijke tekst.

  2.    Kantinerenovatie:

  Inmiddels is onze bar en achterwand door enkele vrijwilligers omgetoverd tot een moderne look en de verlichting omgezet naar Led.  In de loop van 2019 zal het meubilair nog vervangen worden.

  3.    Glasvezel buitenaf:

  De kabel is gelegd tot aan ons clubgebouw, het is nu nog een kwestie van binnenbrengen en aansluiten. Dit zal in de komende maanden worden gerealiseerd, waardoor wij bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen kunnen beschikken over een snelle internetverbinding. Een en ander is tot stand gekomen door de samenwerking die wij zijn aangegaan met 7 andere verenigingen binnen Open Club Roggel.

  4.    Open Club Roggel:

  Onlangs hebben jullie allen een uitvoerige uitleg ontvangen van wat Open Club Roggel is, waar wij voor staan en wat de doelstellingen zijn. Wat  SV Roggel betreft, zijn de voorbereidingen voor onze nieuwbouw kleedlokalen en terras in volle gang, een ander is nog afhankelijk van een besluit van gemeente Leudal en het financieel plaatje. Het vervangen van onze veldverlichting is (helaas) enkele maanden uitgesteld, omdat er momenteel een gemeentebreed onderzoek wordt gehouden door een extern bureau inzake alle buitensportaccommodaties.

  5.    Ledentevredenheidsonderzoek (studenten Fontys):

  Dit onderzoek is gehouden rond de jaarwisseling. Het is goed te lezen dat onze leden over het algemeen erg tevreden zijn over de organisatie van onze club en de voorzieningen. Punten van aandacht zijn het verouderde meubilair in de kantine (hieraan wordt gewerkt) en de problemen in de fietsenstalling. Wat dit laatste betreft is dit een taak van ons allen. Op de grond staat met grote letters NP. Dit betekent NIET PARKEREN !!

  6.    Rabobank Club Kas Campagne:

  Sinds enkele jaren hanteert de Rabobank deze vorm van sponsoring voor alle verenigingen binnen onze gemeente. Iedereen die lid is van de Rabobank kan een aantal stemmen uitbrengen op verenigingen waar hij of zij aan verbonden is. Vandaar de oproep aan jullie allen, voor zover dat nog niet is gedaan; Wordt lid van de Rabobank en maak daardoor gebruik van jullie stemrecht en stem op onze club, de club van zwart en wit, SV Roggel. Verzamel ook stembiljetten bij familie, vrienden en bekenden die deze niet gebruiken. Het uitbrengen van de stemmen door leden van de Rabobank is verschoven naar het najaar.

  7.    Nieuwe sponsoren:

  Wij kunnen jullie melden dat de volgende bedrijven een relatie zijn aangegaan met SV Roggel; Koen Heijmans Bouwbedrijf, In Front Solutions engineering en projectmanagement voor de gevelbouw, VHG Group, Scheers Groep, ’t Kroekestöpke, Marcel Zeelen Architect, Lloyd Beeren Timmerwerken, Barbells en Fitness Heythuysen en Kierkels & Hensen makelaars.

  8.    Sponsoravond:

  Op donderdag 21 maart hebben wij onze sponsoren een mooie en gezellige avond aangeboden, die 1 keer per 3 jaar wordt gehouden. De aftrap was dit jaar voor Rabobank Peel, Maas en Leudal die ons in hun presentatie meenam naar innovaties in de toekomst, wat dit voor de bedrijven kan betekenen en welke rol de Rabobank hierin kan vervullen. Daarna was het de beurt aan Open Club Roggel, waarbij Roel Vossen een flitsende presentatie verzorgde voor onze sponsoren en hen liet kennismaken met het ontstaan, de doelstellingen en de samenwerking die wij als verenigingen zoeken met onder andere het bedrijfsleven. Na de pauze ging Pieter Wollaert op zijn stoel als interviewer zitten en probeerde, op de hem bekende wijze, Stan Valckx leuke anekdotes te ontlokken. We kregen daardoor een mooie inkijk in het voetbalverleden van Stan en in zijn huidige functie als manager voetbalzaken bij VVV Venlo. Als kers op de taart is het ons eindelijk gelukt een toezegging van Stan Valckx te krijgen voor het spelen van een wedstrijd SV Roggel - VVV, de 25e editie, in ons jubileumjaar 2021.

  9.    Wedstrijdjubilarissen:

  Op zondag 7 april was het de beurt aan Ruud Heijmans en Roy Seuren. Ruud speelde zijn 500e wedstrijd voor SV Roggel waarbij aangetekend dat het merendeel hiervan is gespeeld bij de veteranen. Ruud is momenteel de voetballer met de langste staat van dienst bij "zijn" veteranen. Roy speelde zijn 400e wedstrijd voor de SV in het 3e elftal en heeft dit aantal wedstrijden behaald binnen een tijdsbestek van 17 jaar, een prestatie van formaat. Wij feliciteren beide jubilarissen met deze mijlpaal en wensen hen nog vele jaren voetbalplezier bij onze SV.

  10. Heerschap Mini-toernooi / Zon-tocht:  

  Zaterdag 22 juni en zondag 23 juni staan in het teken van ons jaarlijks mini-toernooi en Zon-tocht. Dit jaar voor de eerste keer ons toernooi op zaterdag en de fietstocht met prominenten op zondag.

  11. Nieuwe website:

  Een werkgroep is momenteel bezig om een nieuwe website voor S.V. Roggel op te bouwen en in te richten. Via deze tijdelijke link (https://www.svroggel.nl/) kun je de vorderingen volgen. Als je zaken opvallen, positief of negatief, geef dit dan door aan 1 van de werkgroepleden (Ruud Hunnekens, Claire Boots, Luuk Vossen, Pieter Wollaert en Rolf Backus).

  De komende weken gaan we de puntjes op de i zetten en zorgen dat alle namen van de commissieleden juist ingevuld zijn. Ook gaan we nog een aantal fotoalbums van de oude site overzetten. De planning is dat we voor het einde van het huidige seizoen overstappen op de nieuwe site. 

  12. Inventarisatieformulieren  

  Na Pasen zullen alle spelende leden een inventarisatieformulier ontvangen voor het seizoen 2019/2020. Op het formulier vragen wij ook een handtekening om akkoord te gaan met de privacyverklaring van S.V. Roggel welke toegevoegd is . Daarnaast gaan we ook inventariseren of er interesse is in 60 + walking voetbal , recreatief voetbal zaterdag en 7 tegen 7 voetbal op de vrijdagavond. Ook willen we gestopte spelers/sters gaan benaderen of er interesse is in competitie voetbal of alternatieve competities.

  13. Trainers seizoen 2019/2020  

  Met de trainers van Roggel 1, 2 en JO19 hebben inmiddels gesprekken plaatsgevonden en wij kunnen jullie mededelen dat alle betrokkenen hun samenwerking met SV Roggel continueren in het nieuwe seizoen. Wat betreft de trainer van JO17-1 Peter Schellekens moeten wij helaas vermelden dat Peter heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging bij DESM. Wij danken Peter voor zijn inzet en samenwerking.

  14. Jeugdraad SV Roggel: S.V. Roggel richt een jeugdraad op

  Ondanks een gezonde en goed gestructureerde jeugdafdeling is binnen de vereniging besloten niet langer alleen over, maar ook mét de jeugdleden te gaan praten. Het motto wordt: "Luister serieus naar de jongeren en onderneem waar mogelijk actie."

  De club heeft een stabiel aantal van 13 jeugdteams, maar merkt dat het aantal jeugdleden heel langzaam afneemt. Toen de KNVB aan het begin van het seizoen het traject "boeien en binden van junioren" startte is dit meteen opgepakt door de jeugdcommissie en zijn Juri Smets en Rolf Backus, samen met Timo Coumans (speler van JO17-2) vanuit S.V. Roggel in dit traject ingestapt. Tijdens een 5 maanden durende traject is het idee ontstaan om de junioren meer ruimte te geven binnen de vereniging om hun eigen identiteit te ontplooien en hen meer ruimte te geven, middels een jeugdraad.

  Niels Janssen (JO12-1), Rafke Naus (JO13-2), Svana Vullers (JO13-2), Juul van de Kerkhof (JO15-2), Timo Coumans (JO17-2) en Sten Lemmen (JO19-1) gaan meehelpen om de jeugdraad op te starten. Deze groep gaat samen bepalen hoe de structuur van de jeugdraad eruit gaat zien, hoe leden in deze raad kunnen komen, voor welke termijn, etc.

  15. Muntautomaat

  Contactloos betalen van (consumptie)munten.        

  Koop jij ook je munten contactloos bij de SV? 70% van alle transacties vindt al contactloos plaats. Help jij ons mee dit % nog hoger te krijgen?  Betaal dan ook contactloos!

  Heb je dit logo niet op de bankpas staan vraag dan een (veelal gratis) nieuwe bankpas aan met contactloos betalen. Vraag vervolgens een van onze leden je de eerste keer mee te helpen en je ervaart hoe snel en simpel je munten uit de automaat kunt krijgen.

  Weet je ook dat je met je mobiele telefoon én een geschikte bankapp kunt betalen met pincode? Zo heb je bij de Rabobank de Rabo Wallet app.

  Maak je ook gebruik van extra korting en koop je de munten altijd per 10 stuks 

  Je krijgt dan 1 munt gratis erbij.

  16. SVBB Dartcompetitie:    

  De finale vindt plaats op vrijdag 17 mei in de kantine van SV Roggel.

  Volg alles rondom deze competitie door simpelweg de Facebookpagina te liken: SVBB Darts Masters.

  17. Zwart/witje:

  Sommige items uit ons oude vertrouwde zwart/witje komen (digitaal) terug, zoals: ff doorkoppe, show je sjaal, det zitj bie ós inne femilie. Op welke manier en wanneer, laat je verrassen de komende maanden.

  Zijn er vragen, suggesties, op- of aanmerkingen voor wat betreft de inhoud van deze nieuwsbrief, dan kunnen deze gericht worden aan voorzitter@svroggel.nl

  Mede namens het bestuur van SV Roggel,

  Henny van den Beuken, voorzitter.