• Nieuwsbrief Nr 20 - Juni 2024

• Van de bestuurstafel:

Hierbij alweer de 20e, en laatste van seizoen 2023 – 2024, uitgave van onze nieuwsbrief, met actuele zaken vanuit onze vereniging.

Doorgaan nieuwsbrief

In januari 2019 zijn we gestart met een periodieke nieuwsbrief. Het was de bedoeling om ieder kwartaal een korte update te geven over actuele zaken vanuit het bestuur. De laatste uitgaven waren steeds vaker een uitgebreide update vanuit diverse commissies, vaak met “nieuws” dat eigenlijk geen nieuws meer was, omdat het al eerder gecommuniceerd was. Daarom willen we met deze nieuwsbrief weer terug naar de oorspronkelijke doelstelling, een update met actuele zaken die in het bestuur spelen. Daarnaast willen we via een korte enquete inventariseren of er behoefte is aan een structurele nieuwsbrief en zo ja, welke onderwerpen in een nieuwsbrief aan bod zouden moeten komen. De vragenlijst kan via https://forms.office.com/e/HGzcrQa8m0?origin=lprLink%20 ingevuld worden en kost maar een paar minuten tijd. Op basis van de antwoorden zullen we in het nieuwe seizoen de conclusie communiceren en aangeven of en in welke vorm we nieuws gaan delen.

Einde van het seizoen

Alle competities zijn afgelopen en als bestuur kijken we terug op een geslaagd seizoen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben we 3 teams gehuldigd met het behaald kampioenschap, Dames 7*7, JO11-3 en JO11-1. De afgelopen weken zijn daar nog 2 kampioenen bijgekomen. Eind april werden de dames kampioen en na de allerlaatste wedstrijd van het seizoen is MO15-1 ook kampioen geworden. Super gedaan!!

Roggel 1 heeft tot de laatste minuten van de laatste wedstrijd uitzicht op een periodetitel gehad en Roggel 3 heeft tot het laatst toe meegestreden voor de titel. Helaas is beide niet gelukt en gaan deze teams volgend seizoen voor een nieuwe kans.

• Laatste activiteiten

In het weekend van 14, 15 en 16 juni gaan 72 spelers mee met het traditionele SPAR-Kamp. Dit jaar gaan voor het eerst spelers uit de JO09 mee. Het weekend erna is op zaterdag het mini-toernooi en op zondag de ZON-tocht. En daarna is ook het activiteitenseizoen ten einde en kan het groot onderhoud aan de velden starten.

Samenstelling bestuur

Sinds oktober zijn Peggy van Ratingen en Rob van den Boogaart bestuurslid. Peggy houdt zich bezig met kantinezaken en Rob is op dit moment met diverse procesverbeteringen bezig, waaronder een eenduidig proces om incidenten op en langs de velden op te volgen. Hiervoor gaan we als eerste samen met onze scheidsrechters bespreken hoe we als club de opvolging van incidenten gaan uitvoeren.

Meer activiteiten voor de jeugd organiseren

De activiteiten- en jeugdcommissie gaan voor de start van het nieuwe seizoen bekijken hoe en in welke vorm we vanaf het nieuwe seizoen meer activiteiten voor onze jeugdspelers kunnen organiseren. Bij de inventarisatie van de jeugdspelers hebben diverse ouders aangegeven te willen helpen met organiseren en begeleiden van activiteiten. Met deze ouders gaan we contact zoeken om te bespreken hoe we deze hulp kunnen inzetten om het doel van meer activiteiten te bereiken.

Jeugd kennis laten maken met SV

We hebben meegedaan aan het Sportkennismakingsprogramma Leudal dat in het voorjaar georganiseerd is. Het aantal kinderen dat lid is van een sportvereniging in Leudal is de afgelopen 5 jaar met ruim 600 kinderen gedaald. Daarom heeft de gemeente aan bureau Negen gevraagd een project te starten waarbij in de maand mei kinderen tussen 4 en 12 jaar proeftrainingen konden volgen bij aangemelde verenigingen.

Op maandag en woensdag in mei konden kinderen bij diverse teams kennis komen maken met het voetbalspel. Hopelijk bevalt het de 10 spelers die hieraan deelgenomen hebben zo goed dat een groot deel besluit lid te worden.

Scheidsrechters cursus

Afgelopen voorjaar hebben Mark Kooiman, Marcel Smets en Bas Verdonschot deelgenomen aan de KNVB scheidsrechterscursus en deze succesvol afgesloten. Zij mogen zich nu “verenigingsscheidsrechter” noemen. Proficiat mannen!

• Werkgroep kantine 3.0

Tot slot is er een werkgroep “Kantine 3.0” gestart die de mogelijkheden onderzoekt om de kantine een upgrade te geven. Een aantal jaren geleden hebben we de bar, vloer en het meubilair aangepast. Nu is de rest van de inrichting aan de beurt. We verwachten hier voor de start van de competities besluiten over te kunnen nemen.

Vacatures

We hebben een fantastische groep vrijwilligers, die we niet vaak genoeg kunnen bedanken. Op dit moment zijn meer dan 225 leden regelmatig week bezig als vrijwilliger voor de SV. Toch kunnen we op een aantal plekken nog wat hulp gebruiken. Voor het volgende seizoen zijn we nog op zoek naar enthousiaste personen die, eventueel in roulatie, de onderstaande taken willen vervullen:

• Grensrechter Roggel 1 en 2
    • Trainer/coach Roggel 2
    • Leider Roggel 4
    • Aanvulling klussenploeg maandagmiddag

Als je meer wil weten over deze taken, of interesse hebt om een taak in te vullen, spreek dan 1 van de bestuursleden of leden van de commissie voetbalzaken aan.

Zomer

Deze nieuwsbrief wil ik graag afsluiten met iedereen een mooie zomer te wensen. In de loop van augustus starten we het seizoen weer op en hopen we iedereen weer in goede gezondheid en vol energie terug te zien.

Mede namens het bestuur van S.V. Roggel,

Rolf Backus, voorzitter