• Pupillen en junioren trainerscursus

Onderstaand bericht hebben we gekregen van de technisch jeugd coördinator van de KNVB, Maurice Voestermans. Als iemand interesse heeft om aan 1 van deze opleidingen deel te neem dan contact op met Rolf Backus. S.V. Roggel zal de kosten voor de opleiding, onder bepaalde voorwaarden, betalen.

Onlangs heeft de KNVB Academie in de districten Zuid 1 en Zuid 2 een aantal cursussen Pupillentrainer en Juniorentrainer opengesteld voor inschrijving. Deze cursussen zijn vernieuwd en het is de planning dat ze in het seizoen 2019-2020 worden ingevoerd. Bij een groot aantal van de openstaande cursussen is de locatie nog niet bekend en zal worden ingevuld aan de hand van de aanmeldingen. Helaas is het vooraf niet mogelijk om de cursusdata kenbaar te maken, omdat we bij iedere locatie eerst voldoende deelnemers moeten hebben. Bij voldoende animo zullen de cursussen starten vanaf medio oktober.

Wat is er nieuw:

• De deelnemersgroepen zijn kleiner dus meer individuele aandacht
    • Verschillende vormen van E-learning.
    • De cursus Pupillentrainer richt zich alleen op de nieuwe wedstrijdvormen van 6 tegen 6 en 8 tegen 8, dat betekent dat de cursus is bedoeld voor trainers van JO-8 t/m JO-12.
    • De cursus Juniorentrainer richt zich alleen op de wedstrijdvorm 11 tegen 11, dat betekent dat de cursus is bedoeld voor trainers van JO-13 t/m JO-19.
    • De rol van praktijkbegeleider zal grotendeels worden ingevuld door de KNVB-docent

Let dus goed op; trainers van de JO-13 moeten opgegeven worden voor de cursus Juniorentrainer, ondanks dat de categorie onder de pupillen valt.

Via onderstaande procedure kun je zien waar cursussen gepland staan:

Procedure om in te schrijven en/of te kijken of er een cursus bij jou in de buurt online staat:

• Ga naar: inschrijven.knvb.nl
    • District: kies het district waar je een cursus wilt volgen, dit hoeft niet persé het district te zijn waar je woont
    • Type: cursus
    • Categorie: trainers
    • Subcategorie: kies de cursus die je wilt volgen; Juniorentrainer of Pupillentrainer

Klik hierna op "zoek KNVB activiteiten". Er verschijnt dan aan de rechterkant een landkaart met een aantal vlaggen daarin. Als je op een vlag klikt krijg je meer informatie. Kandidaten kunnen zelf bepalen op welke locatie zij zich inschrijven. Het ligt echter voor de hand een vlag in de omgeving van je woonplaats aan te klikken. Wanneer je dan op aanmelden klikt komt er nog meer informatie tevoorschijn. Als je dan nog een keer op aanmelden klikt, kun je je inschrijven voor een cursus. Om in te kunnen schrijven hebben kandidaten een relatiecode, geboortedatum en een juist mailadres nodig.