• Roggel 1 - DES Swalmen 1 (19-01-2020)

• De eerste competitiewedstrijd in 2020 tegen Swalmen ging vandaag na 2 keer afgelast te zijn gewoon door. 3 Maal is dus toch scheepsrecht en omdat de clubkleuren zwart en wit ook bij Swalmen horen, verschenen de spelers van DES in kanariegele shirts in de Mössehook. Het veld was goed bespeelbaar al gleden de spelers vaak uit. Het was trouwens de wedstrijd van de middenmoters: beide teams hadden allebei 11 wedstrijden gespeeld en Swalmen had daarin 16 en Roggel 17 punten weten te vergaren.
    Na een aftastend begin kreeg Swalmen in minuut 12 een werkelijk niet te missen kans terwijl 1 minuut later Remy Joosten een goede kans met een listig lobje net niet wist te verzilveren. In de 21 ste minuut openden de kanaries echter de score door Renier Simons maar 7 minuten later kon Fons Bouten op aangeven van Luc vd Boogaart de gelijkmaker binnen knallen. Hoewel scheidsrechter John Regterschot de zwart-witten een glaszuivere penalty onthield, kwam Roggel een minuut voor rust met 2 -1 voor door Rob vd Boogaart die zijn lange solo koelbloedig afrondde.
    Na de thee ging Roggel goed door hoewel Swalmen stevig partij bood en steeds gevaarlijk bleef. Na precies een uur spelen kopte aanvoerder Roy Peeters uit een corner fraai binnen en stond de 3–1 op het scorebord. Een riante voorsprong van 2 doelpunten maar de aanvallen van Swalmen bleven bloedlink. In de 84 ste minuut knalde aanvoerder Koen Verkooijen namens de gasten de ‘Anschlusstreffer’ binnen maar in een bloedstollende eindfase wist de achterhoede met doelman Stan Linders stand te houden. Een zwaar bevochten overwinning èn de 3 punten bleven zo in de Mössehook en kon Roggel zich opeens subtopper noemen en opschuiven naar de vierde plaats op de ranglijst !!!

OPSTELLING ROGGEL:

1 Stan Linders
    3 Hessel van Oostaijen
    4 Roy Peeters (aanvoerder)
    5 Lars Kierkels
    8 Coy van Meegen