• Roggel 1 - Horn 1 (8-12-2019)

Na de spectaculaire uit-overwinning van 5 – 1 tegen BEVO begon de SV vol zelfvertrouwen aan de altijd moeilijke wedstrijd tegen Horn. Het was de wedstrijd van de 2 middenmoters die elkaar maar 1 punt ontliepen. Roggel had in 10 wedstrijden 14 punten bij elkaar gesprokkeld en Horn dus 13. Wederom was het weer ronduit slecht: er stond nog veel wind na een stromachtige nacht met veel regen maar het veld was toch redelijk bespeelbaar. In 4D gingen trouwens maar 3 wedstrijden door: Roggel – Horn, EMS – GKC/RKHVC en Swalmen - Ell, de rest van het programma lag er helemaal uit.
    Om 14.00 uur (2 uur dus!!!) zette de goed leidende scheidsrechter Teun van Oerle de wedstrijd van de zwart-witten tegen de rood-witten in gang. Roggel trok vanaf het beginsignaal ten aanval hoewel Horn ook een paar gevaarlijke tegenstoten uitdeelde. In de 8 ste minuut kreeg Horn een vrije schop op een meter of 20 van de Roggel goal en de bal zeilde pardoes over doelman Stan Linders heen: 0 -1. De zwart-witten lieten zich niet van de wijs brengen en bleven de aanval zoeken. Rens Reijnen scoorde bijna terwijl een fraai schot van Tom Vullers net langs de verkeerde kant van de paal vloog. In de 28 ste minuut smoorde een schot van Coy van Meegen en kwam voor de voeten van Luuk Adan terecht die van dichtbij beheerst intikte: 1 – 1. En Roggel ging onverdroten verder: Lex Hoevers schot op de paal, een schot van Coy werd fraai door de keeper van Horn gepareerd en Fons Bouten ondernam vlak voor rust een fraaie rush maar zijn schot kon nog net geblokt worden.
    Na de rust kwam Roggel furieus uit de startblokken en creëerde kans op kans. Remy Joosten krulde de bal à la Ziyech op de kruising, Lex Hoevers was ontketend en scoorde tot 2 maal toe bijna, eerst met een schot en daarna met een kopbal. Dezelfde Lex verdiende eigenlijk een penalty toen hij in het strafschop-gebied werd neer geschoffeld maar de referee zag het anders. En ook Coy was met een fraaie kopbal nog dicht bij een doelpunt. Omdat Roggel niet scoorde worstelde Horn zich langzaam maar zeker onder de Roggel-druk uit en kreeg voorwaar ook een paar dikke kansen maar scoorde gelukkig niet. De supporters hadden zich al met een gelijkspel verzoend toen de SV in de 88 ste minuut een vrije trap kreeg, nagenoeg op dezelfde plek als Horn in de eerste helft. Hessel van Oostaijen ging achter de bal staan en dacht: ‘wat die van Horn kan, kan ik ook!’ Zijn afgemeten vrije trap zeilde ook over de keeper heen en verdween in de kruising en de SV leidde met 2 – 1. Het werd in de blessuretijd nog even zeer precair toen aanvoerder Roy Peeters uit een corner van Horn de bal van de lijn moest koppen zodat Roggel een moeizame doch zeer verdiende overwinning over de streep kon trekken!!!

OPSTELLING ROGGEL:

1 Stan Linders
    2 Rens Reijnen
    3 Hessel van Oostaijen
    4 Roy Peeters (aanvoerder)
    5 Lars Kierkels
    6 Lex Hoevers
    7 Tom Vullers
    8 Coy van Meegen
    9 Fons Bouten
    10 Remy Joosten
    12 Luuk Adam