• S.V. Roggel shirts in Malawi

• Sinds 2010 helpen we de mensen in Malawi, een betere toekomst op te bouwen.

Via Edukans ben ik in 2010 voor de eerste keer in Malawi geweest. Het land, het armste van Afrika, de mensen, het maakte grote indruk op mij. Vanaf die tijd zijn we actief in het onderwijs, omdat hier de basis ligt voor een verdere ontwikkeling. De scholen, vaak zeer primitief, kunnen alles gebruiken en hebben vanuit Roggel dan ook veel mogen ontvangen; meer dan 15.000 Engelstalige leesboeken, pennen, potloden, wol, stof etc. Ook hebben we een schooltje laten bouwen en zijn we nu het tweede aan het renoveren. We zijn nu 3 keer geweest en hebben met eigen ogen kunnen zien dat elke cent, elke gift voor 100% op de juiste plaats terecht komt.

Van de voetbalclub uit Roggel hebben we verleden jaar voor de tweede keer voetbalshirts gekregen, die hier niet meer gebruikt werden. We krijgen altijd foto’s van mijn contactpersoon als iets aangekomen is. Ze zijn enorm blij met de shirts en ik wil dan ook de voetbalclub, namens de mensen in Malawi, hartelijk danken voor de gift.

Truus Theelen