• Start 3e JO09 team

    De afgelopen weken zijn wat roerig geweest voor de JO07 en JO09. Bij de start van het seizoen hadden we een mooie verdeling van de spelers over 2 JO09 teams. Ook hadden we een overzichtelijke groep bij de JO07. Echter door veel mutaties in deze leeftijdsgroepen (3 afmeldingen en 7 nieuwe aanmelding) hebben we wat aanpassingen moeten doen.

    De JO09 teams waren gegroeid naar een aantal dat niet meer leuk is voor de spelers. We bedoelen hiermee dat er “te” veel wisselspelers zouden zijn en daardoor te weinig kan worden gespeeld. Hierdoor zou het spelplezier in de knel komen. Omdat we geen spelersstop willen afkondigen hebben we in overleg met de staf van JO07, JO09-1, JO09-2 en de KNVB besloten om een extra JO09 team te starten dat in dezelfde competitie als JO09-2 ingedeeld wordt. De 3 JO09 teams hebben allemaal 8 spelers, waardoor iedere speler veel aan voetballen toekomt (want deze groep speelt 6 tegen 6). De JO07 heeft na deze verschuiving ook nog 13 spelers.

    Het zou uitermate jammer zijn als we door het extra team zorgen dat alle spelers veel kunnen voetballen, maar dat ze geen wedstrijden kunnen spelen doordat er geen begeleiding is. Hierbij doen we dan ook een oproep voor een leider, die dit team op zaterdag wil begeleiden. Omdat het op deze leeftijd belangrijk is dat de spelers plezier hebben met voetballen is het niet de bedoeling dat er technisch of tactisch gecoacht wordt, anders dan de spelers stimuleren. Voetbal technische kennis is du niet persé nodig. Uiteraard zullen we dit vanuit de jeugd commissie begeleiden en daar waar nodig ondersteunen.