• Teamindeling jeugd seizoen 2019 - 2020

  Het is zover, de teamindeling voor het nieuwe seizoen is klaar! We zijn dit jaar nog een stap verder gegaan en hebben de indeling, niet op basis van advies van de huidige trainers en coaches, maar samen met hen gemaakt. Bij de meeste leeftijdsgroepen hebben we afgelopen jaar minimaal 1 keer per maand gerouleerd met de trainers. Hierdoor hebben alle trainers een goed beeld van alle spelers in een leeftijdsgroep gekregen, wat de indeling zeker ten goede komt. Na deze zorgvuldige afstemming, die we al in maart gestart zijn, kunnen we vandaag de teamindeling voor komend voetbalseizoen bekend maken.

  In welk team komt een speler terecht?

  Het beleid van SV Roggel is dat een kind, kind moet kunnen zijn. Het kind staat voorop en zeker in de leeftijdscategorie JO07, JO09 en JO11 is het erg belangrijk dat de kinderen de tijd krijgen om zich te ontwikkelen, zowel op voetbal- als sociaal gebied.
  Dit betekent dat een kind niet te hoog moet worden ingedeeld, niet in een hoger team binnen de leeftijdscategorie, maar ook niet in een team in een hogere leeftijdscategorie. Ook moet een kind niet te laag (qua voetbalniveau en/of qua sociaal niveau) worden ingedeeld.

  Natuurlijk zijn er altijd momenten / situaties mogelijk dat hiervan wordt afgeweken maar dat is dan een uitzondering. Daarnaast hebben onderstaande punten een rol gespeeld bij de invulling van de teams:

  • Komend seizoen gaan we niet meer met een JO12 team (die 8 tegen 8 op half veld spelen) aan de competitie deelnemen;
  • We hebben weer 8 nieuwe spelers van SVVH ingepast in de JO09 en JO11 teams;
  • Te weinig spelers in een team zorgt gedurende de week voor veel afstemming, die we hopelijk verminderen door de teams iets groter te maken en last minute afmeldingen en blessures binnen het team kunnen opvangen;
  • Zoals te zien is hebben we geen verdeling gemaakt bij JO17-1 en JO17-2. De bedoeling is dat in de voorbereiding samen gestart wordt en er na een paar weken een definitieve teamindeling gemaakt wordt door de staf van beide teams.  

  Zoals aangegeven: een en ander is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid gebeurd. En natuurlijk is het altijd lastig om het iedereen naar de zin te maken. We zijn ervan overtuigd dat we er met deze teamindeling weer een mooi seizoen van kunnen maken.

  Indien er ondanks alles toch vragen zijn met betrekking tot deze indeling, kan uitsluitend per e-mail gereageerd worden naar jeugd@svroggel.nl. Vanwege de vakantiepersiode krijgt iedereen tussen 26 en 31 juli antwoord. Eerder is vanwege vakanties en andere prioriteiten niet mogelijk.

  Vacatures in de staf: trainers, coaches, leiders en vlaggers gevraagd!

  In het teamoverzicht zijn ook de reeds ingevulde staffuncties vermeld. Zoals te zien is hebben we nog behoorlijk veel vacatures (zie https://www.svroggel.nl/helpen-bij-een-jeugdteam/). We gaan die zo snel mogelijk proberen in te vullen, waarna we deze ook zullen communiceren. We doen hiervoor nog een dringend beroep op ouders/verzorgers! Omdat we onmogelijk iedereen persoonlijk kunnen vragen, doen we het via deze weg: heb je eventueel interesse om een functie te vervullen, neem dan contact op met 1 van de leden van de jeugdcommissie. Gedeeltelijke invulling van functies is ook mogelijk. We komen graag in contact met geïnteresseerden, dus laat het ons weten!

  Vanaf vandaag staat de teamindeling hier.

   

  Met vriendelijke groeten,

  De Jeugdcommissie